avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ajutor plata prestare servicii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ajutor plata prestare servicii

Buna ziua,
Vreau sa inchei un contract de prestare servicii , iar onorariul pe care vreau sa il primesc este de 1600 ron
Vreau sa stiu, la rubrica Remuneraţia brută stabilită pentru prestaţie: 1944 lei , suma este corecta?
se retine impozit 16% si fond sanatate 5,5%?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 11:00, 20 Martie 2010
Procentele pe care le-ati mentionat se aplica la suma bruta, nu la cea neta (de 1600) asa cum ati facut dvoastra. Suma bruta este 2038.
X*100%-X*16%-X*5.5%=1600
X = 1600/78.5%
voi scrie Remuneraţia brută stabilită pentru prestaţie: 2038 lei, din care impozitul de 16% in valoare de 326 lei si fond sanatate 5,5% in valoare de 112 lei sunt achitate de beneficiar?
este corect?
N-am inteles din postarile dvoastra in ce calitate doriti sa incheiati acel contract. Sunteti PFA? Daca da, atunci emiteti factura pt intreaga suma, clientul va achita intreaga suma, impozitele fiind apoi obligatia dvoastra in calitate de pfa la termenele legale.
nu , sunt persoana fizica si vreau sa inchei un contract de prestari servicii-conventie civila - pentru o perioada determinata de 5 zile, pentru executarea unei lucrari si vreau sa primesc 1600 ron net.
In acest caz se va mentiona in contract ca angajatorul sa retina 16% impozit si sa-l vireze (va va plati 1712 lei). Obligatia de plata a contributiei de sanatate este a dvoastra, angajatorul nu o poate retine si vira in locul dvoastra.
Ultima modificare: Vineri, 19 Martie 2010
t.simona, utilizator

Alte discuții în legătură

Conventie civila danaluas danaluas Sunt interesat de subiectul privind angajarea cu conventie civila pe post de sofer. Mai este posibil sa se faca astfel de angajari si in ce conditii? (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii bratubotan bratubotan buna seara, Dati-mi o idee si mie in urmatoarea problema: vreau sa inchei un contract de prestari servicii pe perioada determinata cu o ... (vezi toată discuția)
Plata impozit si taxe pfa Silvasanu Silvasanu Buna seara, Am o rugaminte la d-voastra: imi deschid in urmatoarele zile un PFA avand ca obiect de activitate producerea si comercializarea de obiecte ... (vezi toată discuția)