avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legalitate/ilegalitate greva profesori
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legalitate/ilegalitate greva profesori

Buna ziua. Dupa cum cred ca se stie, profesorii buzoieni si-au intrerupt activitatea zilele acestea. Motivele pentru care s-a ajuns la o astfel de situatie sunt in principal legate de nerespectarea hotararilor judecatoresti definitive privind unele cresteri salariale precum si nerespectarea legii 330/2009 si a H.G. 1618/2009. In urma acestor proteste, ISJ-ul ameninta cu desfacerea contractelor de munca, reprezentantii acestuia considerand ilegala forma de protest. Va rog sa ma ghidati spre un text de lege care face referire la legalitatea/ilegalitatea unei greve si la posibile sanctiuni.Din cate stiu doar instanta poate pronunta legalitatea/ilegalitatea unei astfel de forme de protest. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Intreruperea activitatii de predare- invatare in invatamant arhontele arhontele Structura normei didactice contine 18 ore de predare,restul pana la 40 de ore pe saptamana fiind alte activitati...In prezent am intrerupt activitatea de ... (vezi toată discuția)
A fost vreo grevã în iunie 2010 ? m1ha1g m1ha1g În domeniul juridic a fost vreo grevă ? Dacă da, pe ce perioadă a fost legală. Actele mele au stat o lună aiurea. Cauza: Greva și concediul de ... (vezi toată discuția)