avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... plangere impotriva avocatului
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

plangere impotriva avocatului

Buna ziua
Ma poate sfatui cineva cum trebuie abordata speta urmatoare:
In cazul in care am avut un avocat care trebuia sa ne reprezinte drepturile intr-un proces si acesta a indreptat gresit actiunea, dar inainte am semnat un contract care nu avea trecuta nici un fel de suma si nici stampila, dar a cerut onorariul de ceva procente din suma, iar dupa prima infatisare am constatat ca nu aveam nici un fel de sansa de a castiga in maniera in care acesta a fost abordat. Ulterior am constatat ca nu figureaza in nici un fel de barou... stampila este de stagiar.. nu figureaza inregistrat ca si colaborator al casei de avocatura X (sau nu este declarat)...nu are dreptul sa puna concluzii ....samd-uri
Am cerut o parte din bani inapoi deoarece totul a fost un dezastru din ceea ce ma priveste, am pierdut timp, bani samd in loc sa indrept actiunea in alt mod si pana acum sa am problema rezolvata.. dar se pare ca dupa o luna de 'scrisorici' bani ceruti nu au intrat si nici un alt raspuns nu am mai primit.
Stiu si sunt constienta de faptul ca nu voi gasi un avocat care sa ma reprezinte, dar tot cred ca se poate rezolva aceasta speta.... sau nu?
Cel mai recent răspuns: alina_z , utilizator 15:03, 1 Aprilie 2010
Avocatul va sfatuieste asa: pentru ca nu ati facut o minima cercetare asupra persoanei pe care ati angajat-o, in sensul de a o verifica inainte de semnarea asa-zisului contract si pentru ca, ulterior, s-a dovedit ca personajul este personaj iar nu avocat, nu va puteti adresa baroului.
Singura varianta pe care o aveti este sa ii faceti personajului o plangere penala. Pentru inselaciune, fals, uz de fals, or stii colegii penalisti de pe aici sa va spuna mai bine... si sa completeze cele spuse de mine mai sus.
va contraziceti in ceea ce spuneti . ori este stagiar, ori nu este inscris in nici un Barou . de unde stiti ca nu este inscris in nici un Barou ?? ati verificat dvs. listele cu avocatii inscrisi in toate Barourile din Romania ??
avocatul stagiar , ca sa faca aceasta stagiatura de doi ani a dat un examen de primire in profesie de avocatura , in cadrul unui Barou. iar daca este stagiar in mod cert este inscris intr-un Barou .
si avocatul stagiar poate depune concluzii la anumite instante. ;)
Poate ca nu am fost suficient de clara... greseala mea. Pe unele acte apare o stampila cu nume si aceasta titulatura de stagiar. In ceea ce priveste baroul.... nu am fost singura care am cautat si nu am gasit numele inregistrat, aici chiar am apelat la persoane avizate, de aceea stiu ca nu avea dreptul sa puna concluzi in acel tip de proces, la instanta respectiva....fapt care a 'omis' sa il comunice clientului.
Va multumesc frumos pentru lamuriri.
avocatul stagiar poate depune concluzii la judecatorii .
Corect, dar aici procesul nu a fost la judecatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiatura Oana90 Oana90 Dupa admiterea in barou se poate ca cei doi ani de stagiatura sa se faca la un cabinet de avocatura din strainatate? (vezi toată discuția)
Stagiatura valery valery As vrea sa stiu daca se poate sa faci stagiatura in alt judet decat cel unde ai luat examenul! Normal ca mi s-a spus ca nu, dar atata timp cat nu esti inscris ... (vezi toată discuția)
De ce stagiarii din baroul constitutional nu pot beneficia de acelasi avantaje ca cei din baroul traditional? cristian_ice77 cristian_ice77 de ce stagiari din baroul constitutional nu pot beneficia de acelasi avantaje ca cei din baroul traditional (vezi toată discuția)