avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Stagiatura
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Stagiatura

As vrea sa stiu daca se poate sa faci stagiatura in alt judet decat cel unde ai luat examenul! Normal ca mi s-a spus ca nu, dar atata timp cat nu esti inscris in acel barou de ce nu ai putea sa faci inscrierea in altul!
Si am mai auzit ca poti sa practici si singur ca stagiar, faci cerere la barou si it iinfiintezi singur un fel de cabinet, dar tot sub indrumarea unui avocat! Nu stiu exact , am auzit si eu un zvon! Poate mai stie cineva!
Cel mai recent răspuns: LuCiA23 , utilizator 17:46, 10 Februarie 2008
Nu poti, pentru ca asa prevede legea:
"Cererile de primire în profesia de avocat se adresează decanului baroului unde solicitantul doreşte să exercite profesia". (art. 14 din statutul profesiei de avocat)

Dar, contra cost te poti muta in alta parte.(alt barou)
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2008
Cabinet de Avocat - Torok Andrei - Octavian, Avocat
Trebuie sa recunoastem totusi ca situatia e aberanta: dai examen in Vaslui, insa iti gasesti avocat coordonator de stagiu in Bacau. Nu te poti inscrie in baroul Bacau pentru ca n-ai dat examen acolo, dar nici in baroul Vaslui, pentru ca nu ai contract cu un avocat din acelasi barou. Deci... cum sa te muti? :-/
Ai pus foarte bine problema! Si sunt multe situatii identice!
In "Statut al profesiei de avocat din 25/09/2004, actualizat la data de 31/07/2007, capitolul II, sectiunea 1, punctul 9, art. 55 si urm. enumera procedura prin care un "avocat", nu avocat definitiv sau stagiar, poate depune cererea de transfer (intemeiata) catre un alt barou.
Contra cost, in speta 3000 RON zbori in ce barou doresti.

Alte discuții în legătură

Stie cineva? admitere avocatura! crisu_maria crisu_maria Stie cineva in cat timp de la admiterea in barou trebuie sa imi gasesc un avocat cu care sa inchei un contract de colaborare? acest avocat poate face parte ... (vezi toată discuția)
Unde se va sustine examenul de primire in profesia de avocat stagiar sesiunea oct 2011? angy021 angy021 Buna. Unde se va sustine examenul de primire in profesia de avocat stagiar sesiunea oct 2011? Multumesc. (vezi toată discuția)
Admiterea in barou mihaelamiki99 mihaelamiki99 buna ziua ..poate cineva sa ma ajute si pe mine cu mai multe detalii despre admiterea in barou??m-am intors curand din strainatate si nu stiu nimic despre ... (vezi toată discuția)