avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... dosar de refinantare, dar nu am ridicat suma
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

dosar de refinantare, dar nu am ridicat suma

Am un coleg care se confrunta cu aceasta problema:

Am depus documente pentru a sti daca ma incadrez pentru o refinantare la o banca unde as mai avea de achitat 10 rate pentru a achita creditul initial.
Dupa depunerea documentelor, fara o verificare la societate unde lucrez, m-au sunat sa imi comunice ca banca imi poate acorda refinantare.
Problema s-a ivit atunci, cand dupa cateva zile am fost instiintat ca urmez a fi disponibilizat si drept urmare nu am mai vrut sa fac refinantarea(sa ma inham la o datorie pe cativa ani) si am dorit sa achit in avans si creditul initial.
Stupoare:
Am fost la banca: aveti de achitat debitul+comisionul de rambursare a refinantarii, banii pe care banca i-a tras in cont fara a-mi comunica sau a-mi cere acordul de a vira suma direct in cont!
Am facut cerere sa revin la situatia anterioara, dar pana in prezent nimic concret.
Ce pot face in acest caz?

Multumiri
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 11:27, 24 Martie 2010
din cate stiu banca oricum opreste comision de acordare , dar daca nu ati ridicat suma trebuie sa platiti un comision de ,,citire a dosarului,,
DA, normal...comision de intocmire dosar...dar sa plateasca si dobanda pentru suma care de fapt nici nu a ridicat-o si ca ar plati-o in avans mie una mi se pare INCREDIBIL...
Domnule, ati semnat un contract de refinantare? Daca da, acest lucru inseamna ca vi s-a aprobat un nou credit (de refinantare) si ca vi s-au virat banii in cont. Pe banca nu o intereseaza ce faceti dvs cu banii, sau daca ii retrageti din cont sau nu. Puteti sa ii pastrati in cont, creditul este acordat din momentul in care facilitatea de credit a fost virata in cont. Puteti oricand sa faceti rambursare totala in avans a creditului dvs. insa veti achita un comision de rambursare, al carui cost poate varia in functie de banca.
Dar avest lucru este valabil numai daca ati semnat un contract de credit de refinantare.
dvs ati depus acte ca ei sa verifice daca va incadrati pt o refinantare. inteleg ca vi s-a aprobat, dar pana sa vi-i acorde efectiv, trebuia sa semnati un contract. ori daca nu ati semnat, cum v-au virat banii in cont?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accidental in biroul de credit Vigilante Vigilante Buna ziua, In 2005 am facut in credit la banca Unicredit de vreo 1500 de euro. Am paltit ratele lunar la timp intotdeauna far intarzieri. In 2006, am ... (vezi toată discuția)
Datorie nestinsa dupa refinantare elaradu elaradu Buna seara! Ma numesc Elena, am 45 de ani si sunt una din multele persoane care are o problema cu bancile.. In anul 2007 am facut un credit la [editat] pe care ... (vezi toată discuția)