avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie nestinsa dupa refinantare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie nestinsa dupa refinantare

Buna seara! Ma numesc Elena, am 45 de ani si sunt una din multele persoane care are o problema cu bancile.. In anul 2007 am facut un credit la [editat] pe care in anul 2008 l-am refinantat la [editat] fiind total straina de ceeea ce trebuie facut si bazandu-ma in totalitate pe functionarele bancilor respective. Astfel am fost la [editat] m-am interesat de refinaintare am adus ce mi s-a cerut(plus desfasuratorul de la [editat] pt calcularea datoriei pe care o mai aveam de achitat calculul fiind facut de functionara de la [editat]). Cu creditul de refinantare luat la [editat] in anul 20008 trebuia sa mi se stinga datoria catre [editat] sau cel putin asa mi s-a spus. Cand am primit creditul mi s-a spus de la [editat] ca trebuie sa merg sa intreb la [editat] daca mi-au fost viratii banii in cont si daca mai trebuie facut pt ca fiecare banca are procedurile ei. Am facut acest lucru, mi s-a spus ca banii sunt in cont, tutul este ok si ca nu mai trebuie sa fac nimic pt ca banca isi va lua luna de luna rata din cont pana la stingerea datoriei. Acum 2-3 luni am primit un telefon de la [editat] ca nu am mia platit rata in ultimele 2 luni si ca figurez cu o datorie de 3000 de ron de la creditul luat in 2007... iar acum primesc tot felul de plicuri si sms-uri de la societati de recuperare(prima data am primit de la una acum am primit instiintare de la o alta) ca daca nu platesc se poate trece la executare silita. Ce pot face? Chiar sunt in pericol sa fiu executata silit? Am facut sesizare catre [editat] explicand ca la momentul refinantarii au fost virat catre ei toti banii pe care ii datoram la aceea data dar am primit raspuns negativ asa ca am fost si la opc si am depus un memoriu la care inca astept raspuns. Trebuia sa fiu anuntata ca datele personale imi vor fi date firmei de recuperare?
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: felixsergiu , utilizator 21:41, 15 Septembrie 2011
cel mai probabil, din suma virata din refinantare, nu s-a acoperit creditul vechi prin rambursare anticipata, ci au ramas banii in cont si astfel dvs ati continuat achitarea ratelor cu dobanda cu tot. Cred ca au gresit angajatii bancii sau trebuia sa faceti dvs cerere de rambursare anticipata la creditul vechi. Mergeti la prima banca si cereti un extras de cont incepand cu acea perioada, apoi sesizati ANPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refinantare newguy newguy Am facut o refinantare la o banca din Bucuresti. Cand am semnat contractul mi s-a explicat ca trebuie sa aduc adresele de inchidere de la cealalta banca unde ... (vezi toată discuția)
Dosar de refinantare, dar nu am ridicat suma alexandru andra alexandru andra Am un coleg care se confrunta cu aceasta problema: Am depus documente pentru a sti daca ma incadrez pentru o refinantare la o banca unde as mai avea de ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc dupa refinantare marian2013 marian2013 Buna ziua. Situatia sta in felul urmator:o persoana apropiata mie a contractat un credit de la cetelem in 2008.Dupa aproximativ 1 an jumatate(timp in care a ... (vezi toată discuția)