avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum fac dovada platii sultei la biroul cadastral?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum fac dovada platii sultei la biroul cadastral?

In urma unei iesiri din indiviziune a fost emisa o sentinta definitiva si irevocabila in urma careia terenul supus iesirii din indiviziunea fost atribuit unei persoane implicate in partaj, respectiva persoana fiind obligata la plata unor sulte catre ceilalti mostenitori.
Intrebarea este cum fac dovada platii sultei la oficiul cadastral?
Mentionez ca am platit sultele respective prin mandat postal. De asemenea, mentionez, ca cei de la oficiul cadastral mi-au solicit declaratii in fata notarului din partea beneficiarilor sultelor(pe care bineinteles acestia dupa ce au vazut banii nu ii mai intereseaza problema).
Cel mai recent răspuns: Toderascu Daniel , Expert judiciar 21:51, 29 Martie 2010
dovada o puteti face cu mandatele postale.
Daca in mandatul postal e specificat ce reprezinta banii trimisi ar trebui, teoretic, sa puteti face dovada platii sultelor cu acele mandate postale.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
am incercat acest lucru, desi pe mandat este mentionat ca reprezinta sulta, notarul nu accepta decat cu declaratii din partea beneficiarilor sultei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cei de la CF nu stiu decat sa incurce oamenii...,nici macar un minim de logica n-au(daca dvs probl ca inca sunteti in relatii de dusmsnie( sau nu, dar nu-i inters, sau sunt alte probl ...) cu cei carora le-ati platit sulta cum sa vina sa dea declaratii.?)...parca traiesc pe alta lume...
Este o aberatie ce va solicita cei de la acel birou de carte funciara! Mandatele postale pe care este stipulat faptul ca sumele reprezinta sulta sunt suficiente pentru radierea notarii sultei din CF. Aveti 2 variante :
-- actiune in instanta pentru radierea sultei(varianta care va dura deoarece exista cai de atac)
-- plangere penala impotriva lucratorilor de la biroul de carte funciara pentru abuz in serviciu!
Calea v-o alegeti singur!B-)

Alte discuții în legătură

Modalitate legala plata sulta maria2010 maria2010 In urma unui partaj judiciar a fost emisa o sentinta definitiva si irevocabila in urma careia imobilul si terenul supus partajului a fost atribuit unei ... (vezi toată discuția)
Dezbatere de mostenire Claurys Claurys Buna ziua am o întrebare am făcut o dezbatere de moștenire pentru un teren.Partile(Persoanele) citate pentru dezbatere nu sau prezentat in instanța.Este ... (vezi toată discuția)
Cadastru/intabulare fara plata sulta misupatrik misupatrik Buna ziua, Am incheiat un proces de iesire din indiviziune, avem sulta fixata de instanta pentru persoana respectiva, de care nu putem sa dam (plecata de 25 ... (vezi toată discuția)