avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
Liviu Mus a scris:

asa cred ca se impune.
amenda pe maxim ca sa nu il mai puna pe fisu la volan pana nu face 18 ani.
trimiterea in judecata mi se parea o masura prea dura..
a, daca ar fi fost cazul cum am auzit la o colega, ca tatal beat il trimite pe fiul de 8 ani sa ii aduca bautura si tigari cu masina, aici cred ca se poate trimite in judecata.
revin si cu alte spete.



Daca ti se pare o masura prea dura, atunci gandeste-te ca putea accidenta grav o persoana. Cunosc personal o fetita care la virsta de 5 ani a fost accidentata de un pusti de 18 ani care conducea in stare de ebrietate o masina pe ulita din fata casei unde locuia fetita. Ea a avut nesansa sa se afle la momentul ala in fata portii. Din cauza accidentului fetita sufera de paraplegie - este paralizata de la briu in jos si se deplaseaza in scaun rulant.
eu m-am referit strict la speta respectiva, incredintarea catre minor pentru a conduce masina pe un drum slab circulat, cu tatal in dreapta (gandindu-ma ca un parinte care a cedat rugamintilor copilului de a conduce masina, luandu-si oarecum masuri de precautie). asa cum am precizat, in cazul in care ar fi fost altele datele problemei s-ar fi impus trimiterea in judecata.
Tin sa precizez ca asta este parerea mea (exista si parerea potrivit careia ar fi trebuit trimiterea in judecata, au fost discutii in acest sens si cu alti colegi).
in ceea ce priveste cazul prezentat de tine subscriu parerii celor care cer marirea pedepsei pt. conducere in stare de ebrietate urmata de vatamare sau ucidere din culpa (in prezent pt uciderea din culpa pedeapsa e de maxim 5 ani, iar daca e si stare de ebrietate de pana la 15 ani)
Da, Liviu!! Cristina.... sunt. Giroc.,remember?.. cum era chestia cu rechizitoriul botezat de Diana? Bineinteles, asta nu se spune pe forum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)