avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Neacordare Prioritate pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Neacordare Prioritate pietoni

Buna ziua.
Asta m-a sunat prietena sa imi spuna ca a oprit-o un politist pe motocicleta sa ii dea amenda+ridicarea carnetului pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni. Trecerea era pe Calea Victoriei, pe prima banda o masina oprita, un pieton tocmai pus in miscare iar pe banda a 2-a ea a trecut fara sa opreasca. M-a sunat sa o sfatuiesc si i-am spus ca politistului ii trebuie ca unic martor pietonul in cauza. Politistul a sustinut ca exista o camera cateva sute de metrii mai in spate si ca nu este nevoie de martor si i-a suspendat permisul. Pe PV scrie la mentiuni scrie "contest procesul verbal in instanta". De asemenea politistul a scris de capul lui "nu exista martori oculari". Lipsa martorilor oculari nu il inculpa si pe el? De asemenea politisul nu prea stia legea si a cerut prin statie informatii legate de articolul care sustine vinovatia soferului si pe PV nu este stipulata perioada suspendarii carnetului ci este doar bifata casuta cu "Confiscarea carnetului".

Ce anume trebuie scris pe contestatie la "In drept" si "In fapt" si care sunt sansele de reusita?


Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2010
Dan.S., utilizator
Cel mai recent răspuns: Dan.S. , utilizator 23:00, 31 Martie 2010
Poate contesta p.v. . Daca nu a semnat procesul verbal , trebuia sa exise si un martor, cu date de indetificare. Sa solicite ca intimatul IPJ sa dovedeasca veridicitatea celor mentionate in procesul verbal.Doar raportul lui, nu este suficient.
~ Conținut șters la cerere ~
Mi se pare f interesant cum toata lumea are o alta parere...atatea pers atatea pareri. pe mine ca pieton m-a oprit un politist sa declar ca un conducator auto nu mi-a acordat prioritate la trecerea de pietoni si mi-a zis citez "fara declaratia dumneavoastra nu ii pot da amenda". Orice om e nevinovat pana la proba contrarie. De aceea ni se da poza radar in care ne arata viteza, de aceea se fotografiaza parcarea ilegala pentru a putea reprezenta "proba contrarie". Sau ce sa inteleg ca eu sunt obligat sa imi demonstrez nevinovatia? sau el e obligat sa imi demonstreve vinovatia?
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns. Nu am nici o problema cu "partea" pe care v-ati asumat-o. Sunt doar intrigat cum politistul poate sa spuna si sa scrie ce vrea el in PV si eu sa fiu nevoit sa imi demonstrez nevinovatia. Mai sus cineva zice ca "doar raportul lui nu e suficient" si dumneavoastra imi spuneti "se va preciza in raportul agentului constatator ca a constatat fapta prin observare directa , si este perfect legal ". Nu stiu ce sa mai cred:)

Alte discuții în legătură

Suspendare permis pentru neacordare prioritate lyteon lyteon In data de 10.06.2011 ma deplasam spre casa.Cand am virat dreapta pe o strada, am oprit la trecerea de pietoni pentru ca treceau un grup de oameni,dupa care ... (vezi toată discuția)
Amenda + suspendare permis. pv semnat Diana2 Diana2 Buna ziua, Am fost oprita de agentul constatator, mi-au fost controlate actele si pe urma mi s-a spus ca nu am acordat prioritate la trecerea de pietoni. Am ... (vezi toată discuția)
Abuz si agresiune politie rutiera vasilemb vasilemb Buna seara sau dimineata, Va scriu la ora 2:00, intrucat astazi la ora 23:00 mi s-a intamplat [b]ceva incredibil[/b] si din pacate, la aceasta ora am ajuns ... (vezi toată discuția)