avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Citatie intervenient proces asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Citatie intervenient proces asigurari

Buna ziua,

As dori sa va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat referitor la modul cum ar trebui sa procedez pentru rezolvarea urmatoarei probleme pe care o am:

Am primit acasa o citatie prin care sunt chemat in instanta in calitate de intervenient intr-un proces intre doua companii de asigurare.

Va scriu in continuare textul exact pentru a nu interpreta eu gresit ceva:

"Subsemantul este chemat in aceasta instanta, camera 312, c8 civil, in ziua de 26 mai 2010, ora 8:30, in calitate de intervenient, in proces cu S.C. GENERALI ASIGURARI S.A. in calitate de reclamat, S.C. GENERALI ASIGURARI S.A. in calitate de reclamant - la sediul cabinetului de avocatura radu cocea pentru Fond - pretentii cheltuieli de judcata
In caz de neprezentare a partilor, judecata se va face in lipsa, daca se solicita in scris acest lucru de catre una din parti."

Pe site-ul judecatoriei sector 1 care a emis citatia si la dosarul respectiv sunt trecut ca intervenient in procesul intre SC Generali - reclamant si BCR asigurari- parat.

Singurul motiv pentru care as putea fi implicat in acest proces este ca in urma cu 2 ani jumatate am tamponat o masina din spate, a fost vina mea, eu fiind asigurat pe atunci la BCR Asigurari si cel pe care l-am tamponat era asigurat la Generali.
Eu i-am dat asigurarea mea atunci si nu am mai auzit nimic de el.

Eu am fost in regula: am avut asigurare, i-am dat-o sa isi faca masina, nu vad de ce sunt implicat in proces cu Generali.


Eu nu pot sa ajung la acest termen al procesului intrucat in perioda respectiva voi fi plecat din tara.
Cum pot solicita judecarea in lipsa (exista un model pentru o astfel de cerere?) si ce se poate intampla daca nu ma prezint la proces? Pot avea ceva de platit?

Va rog mult daca exista un site unde pot gasi un astfel de model de cerere/intampinare pentru a se judeca procesul in lisa mea sa mi-l indicati. Si eventual, daca se poate, ce consecinte ar putea avea acest proces asupra mea.

Va multumesc, si sper ca ma puteti ajuta.

Va doresc o zi cat mai buna.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 19:51, 28 Ianuarie 2011
judecata in lipsa nu presupune vreo sanctiune pentru tine,fii linistit e un proces intre 2 societati de asigurare,probabil cel pe care l-ai accidentat avea casco si a trebuit sa plateasca asiguratorul sau reparatia din cauza ca al tau nu a facut-o,parerea mea asta e.
Pentru orice eventualitate, trebuie sa intrati in posesia actiunii reclamantei, pentru a cunoaste datele necesare.Ca intervenient, sunteti parte in proces si este necesara depunerea unei intampinari.
Luati datele de aici:
[ link extern ]
Buna ziua!

Va multumesc pentru raspunsuri.
Aceasta intampinare o pot face eu sau este nevoie sa fie intocmita de un avocat?
Este vreo regula in acest sens?

Daca o intocmesc eu este suficient sa solicit judecarea procesului in lipsa mea ca intervenient fara a fi nevoit sa prezint vreo dovada cum ar fi copie dupa asigurare, etc?

Va multumesc si va doresc o zi buna!
Din acest motiv v-am sfatuit sa intrati in posesia actiunii reclamantei, pentru a cunoaste capetele de acuzare si a va expune p.d.v. propriu, mai ales ca solicitati judecarea in lipsa.Daca nu ati fost instiintat (n-ati primit) despre continutul actiunii, puteti specifica acest lucru, solicitand un termen pentru a vi-se trimite, urmand a va formula eventuala aparare(sau pretentie), functie de documentele existente/depuse la dosar de celelalte parti implicate.Evitati surprizele neplacute.:(
Puteti s-o intocmiti/trimiteti dar nu in necunostinta de cauza.
Un pahar este imposibil de modelat dupa ce s-a racit/intarit sticla!!!Cel mult se sparge:thumbdown:
Ultima modificare: Joi, 1 Aprilie 2010
nucu$, utilizator
Am inteles acum!

Va multumesc pentru timpul acordat!

Alte discuții în legătură

Citatie ca intervenient in proces coyotu27 coyotu27 Buna ziua, As vrea sa va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat in urmatoarea problema: Am primit acasa o citatie prin care sunt chemat in instanta in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! având calitatea de intervenient reclamant/intervenient ... mihaimaria mihaimaria Bună ziua! Având calitatea de Intervenient reclamant/Intervenient forțat am vreo obligație de a completa o Întâmpinare? Voi fi/ pot fi tras la ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata pentru o dauna desi am polita rca ionut1919 ionut1919 pot fi dat in judecata pt o dauna desi am polita rca ? am fost sunat de cel pe care l-am tamponat acum cateva luni si mi-a zis ca vrea sa recupereze dauna de ... (vezi toată discuția)