avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... majorare salarii constructii daca nu am facilitati
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

majorare salarii constructii daca nu am facilitati

majorare salarii constructii.

Firma mea a fost incadrata in "constructii" conform CAEN, dar nu a indeplinit criteriile de facilitati (lucrarile sunt mai mici de 80% din CA), dar a fost obligata la majorarea tuturor salariilor la 3000 lei (inclusiv femeia de serviciu!)
Acum: În cazul firmelor de construcții care încalcă obligația de a mări salariul minim de la 3.000 de lei la 4.000 de lei din 2023 facilitățile fiscale specifice salarizării sectorului construcțiilor se vor pierde, iar societățile vor fi și amendate contravențional cu 300 lei - 2.000 lei pentru fiecare caz (cf. Codului Muncii).
Eu nu am beneficiat niciodata de facilitatile pe constructii,
Mai sunt obligata la majorarea salariului?
Cel mai recent răspuns: insaterm , utilizator 18:53, 14 Decembrie 2022
Obligația de a majora salariul la 4.000 de lei există independent de aplicarea facilităților fiscale. Din contră, lucrurile stau invers: chiar dacă ați fi îndeplinit condiția cifrei de afaceri, dacă nu aduceți salariile la minimul legal, facilitățile nu se pot aplica pentru angajații respectivi.

Așadar, chiar dacă nu ați avut „vocația” în trecut și nu credeți că veți avea „vocația” nici în 2023 de a beneficia de aplicarea facilităților, majorarea de la 3.000 la 4.000 de lei e obligatorie.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Majorarea salariului minim in constructii Expertone Expertone Avand in vedere ca sal minim de 3000 lei in domeniul constructiilor este legat de realizarea in proportie de 80% a cifrei de afaceri cred ca este oportun sa ... (vezi toată discuția)
Salariu minim. daca un salariat avea in decembrie un salariu ... Mihai8 Mihai8 Salariu minim. Daca un salariat avea in decembrie un salariu brut de 2990lei iar de la 01 ianuarie 2023 salariu minim s-a majorat la 3000 lei ,respectivului ... (vezi toată discuția)
Salariu minim în constructii oug 114/2018 pentru cod caen activitate principala sau secundară? cyan cyan In cazul în care o societate comerciala are cod CAEN 4222 pentru activitatea principala și cod CAEN 2511 in actul constitutiv ca activitate secundara, ... (vezi toată discuția)