Buna ziua,
In legatura cu facturarea din partea Asociatiei de locatari, ma puteti indruma, unde putem face sesizari cu privire la suspiciuni de incarcare a facturilor fara temei legal? Se tot pun in discutii hotarari ale asociatiei unde s ar fi votat mariri de salariu al celor din administratie, precum si introduceri de sume pentru fondul de ,,reparatii, . S-au efectuat niste plati cand s-a produs o inundatie pentru 2 apt, dar nu stim cat s a platit.....si acum se cer din nou bani , desi s-au dat bani atat pentru fondul de rulment cat si pentru cel de reparatii. Mai mult decat atat, am vazut in factura si o plata pentru servicii postale , prin care as fi fost anuntat de convocare, din cauza ca nu am fost la convocarea sedintei respective.
De asemenea, s a facturat pretul la metrul cub de apa cu majorare de pe o luna pe alta, fara sa fim anuntati daca furnizorul de apa, a majorat sau nu tariful. Daca nu doresc sa achit sumele cu care nu sunt de acord, mi s a zis ca voi fi penalizat daca nu platesc.
Va multumesc anticipat,
O zi buna!
Cereti asociatiei detalierea cheltuielilor, in scris, pe fiecare cheltuiala in parte, facuta. Legea asociatiilor de proprietari obliga asociatiile sa puna la dispozitia proprietarilor, aceste cheltuieli detaliate.
Gasiti legea aici: [ link extern ]
Va multumesc pentru indrumare1
In cazul in care sesizez o neconcordanta referitor la sume cheltuite nejustificat, unde ma pot adresa, catre ce institutie de control al statului? Va multumesc!
In primarii exista un compartiment care teoretic se ocupa de asociatiile de proprietari. Practic, nu se implica, nu are suport legal, sa verifice cheltuielile asociatiilor.
Puteti deschide actiune in instanta.
Fond de reparatii
asinth
Spuneti-mi, va rog, daca Asociatia este obligata sau nu, sa aiba un fond de reparatii. Am cerut in scris la Asociatie sa-mi comunice cuantumul fondului de ... (vezi toată discuția)