avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi

Taxarea muncii și a indivizilor - clarificări și explicații pe noutățile de impozitare pregătite de Guvern

Webinar realizat cu lectori
11:00, Joi, 5 Octombrie 2023

Data webinar

5 Octombrie 2023

Invitați

Moderatori

Peisajul impozitării muncii și indivizilor urmează să fie modificat semnificativ în această toamnă, în contextul în care Guvernul lucrează în aceste zile la o ordonanță pentru actualizarea Codului fiscal. Chiar dacă Executivul nu și-a asumat încă în mod oficial noile măsuri, intenția autorităților a fost punctată de mai multe ori: în mod cert, noile reguli de taxare se vor aplica în două etape – unele chiar din această toamnă, iar altele din 2024.

Echipa de HR&Payroll a Mazars România va veni la conferințele avocatnet.ro pentru a detalia viitoarele reguli de impozitare ale salariilor și indivizilor, așa cum vor arăta ele după ce Guvernul va publica modificările de la Codul fiscal. Specialiștii vor analiza consecințele și modul de aplicare a noilor măsuri de taxare, ca să ajute companiile să își lămurească rapid eventualele neclarități, astfel încât să își poată reface în timp util atât bugetele pentru trimestrul IV din 2023, cât și planificările pentru 2024.
 
Printre altele, vor fi examinate scenariile privind eliminarea sau diminuarea facilităților fiscale din relațiile de muncă, măsurile vizate și calendarul de implementare, precum și impactul lor pentru angajați și angajatori, dar și pentru piața muncii în general.

*) Temele specifice care vor fi analizate în cadrul sesiunii vor fi actualizate odată ce noutățile fiscale se oficializează