avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi

Conferință: Noua paradigmă a impozitării companiilor în 2024. Impozitele minime pe cifra de afaceri și impozitul micro – repere de aplicare, impact și probleme de implementare

Eveniment online cu lectori

Dată eveniment

30 Ianuarie 2024

Invitați

Moderatori

Impozitarea companiilor se modifică masiv din 2024 pentru companiile plătitoare de impozit pe profit, odată cu introducerea noilor tipuri de impozite minime pe cifrele de afaceri. Noutățile sunt majore și influențează semnificativ structura și strategia fiscală, astfel că firmele trebuie să înțeleagă corect noile reglementări pentru a-și putea regândi și reașeza abordarea în noul an financiar, mai ales în contextul în care aceste noi măsuri vin și cu o mulțime de ambiguități care complică exponențial modul lor de implementare.

În cadrul conferinței vom explora și detalia această nouă politică fiscală, oferind insight-uri valoroase pentru optimizarea fiscală și conformitate, dar și simulări, scenarii și calcule care să permită companiilor să înțeleagă impactul profund pe care noile impozite le vor avea asupra firmelor vizate.

Sesiunea va radiografia de asemenea noutățile care vizează regimul microîntreprinderilor și va permite companiilor care îl aplică să obțină o perspectivă corectă asupra noului mod și a noilor condiții pe care trebuie să le bifeze pentru a beneficia în continuare de acest regim fiscal.