ACCES GRATUIT
Modificari de taxe ale documentelor eliberate de Oficiul Roman pentru Imigrari
Incepand cu data de 2 iulie 2010, au fost modificate taxele privind contravaloarea documentelor eliberate de catre Oficiul Roman pentru Imigrari, informeaza un comunicat de presa al Ministerului Administratiei si Internelor. Astfel, pentru permisului de sedere permanent /temporar se va achita suma de 240 lei, iar pentru pasaportului pentru persoana fara cetatenie 242 lei.
Articolul continuă mai jos
Potrivit MAI, aceasta masura este o urmare intrarii in vigoare a prevederilor OUG nr. 58/2010 pentru modificarii si completarii Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si alte masuri financiar-fiscale.
Taxa se va achita in contul Companiei Nationale IMPRIMERIA NATIONALA S.A.(CNIN), RO05CECEB30033RON2244514.
Strainii care au achitat sumele aferente permisului de sedere la valoarea de 230 lei respectiv 232 lei pentru un pasaport, dupa data de 2 iulie, vor putea plati diferenta la orice unitate a CEC BANK S.A. din tara.
Conform, OUG nr. 194/2002 privind regimul strainilor in Romania, permisul de sedere este documentul oficial eliberat de catre Oficiul Roman pentru Imigrari, strainului caruia i s-a acordat sau i s-a prelungit dreptul de sedere in Romania.
Permisul atesta existenta dreptului de sedere al strainului, face dovada identitatii, a adresei de resedinta sau de domiciliu in Romania, precum si durata si scopul pentru care i s-a acordat.
Pasaportul pentru persoana fara cetatenie face dovada identitatii si a calitatii de apatrid cu drept de sedere in Romania si ii da dreptul titularului de a iesi si de a intra in tara.
MAI precizeaza ca titularul unui astfel de document are obligatia de a-l avea in permanenta asupra sa, de a nu-l instraina si de a-l prezenta autoritatilor competente ori de cate ori i se solicita.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Conform legislației în vigoare, este strict interzisă copierea, reproducerea, redistribuirea, republicarea sau orice altă formă de reutilizare a acestui conținut, integral sau parțial, fără consimțământul scris al avocatnet.ro. Nerespectarea acestor prevederi poate atrage răspunderea civilă, contravențională sau penală.
Comentarii articol (0)