AvocatNet.ro va prezinta noul model al contractului individual de munca , ca urmare a publicarii Ordinului nr. 1616/2011 si a modificarilor aduse Codului Muncii prin Legea 40/2011.
Newsletter avocatnet.ro: „Viitorul digital" și „10 de azi" Primești gratuit suplimentul de weekend despre impactul tehnologiei și cum să folosești AI, plus sinteza „10 de Azi" (L-V) cu cele mai importante știri și noutăți legislative. Rămâi informat, zi de zi și weekend de weekend!
Actualele prevederi din Codul Muncii stabilesc obligatia angajatorului de a incheia in forma scrisa contractul individual de munca.
Potrivit doctorului in drept, Ana Stefanescu, existenta contractului previne comportamentul abuziv al angajatorului, dar si atitudinea incorecta a salariatului in indeplinirea sarcinilor pentru care s-a angajat. Incadrarea in munca doar cu forme legale, pe baza unor contracte individuale de munca, asigura atat cunoasterea, cat si exercitarea obligatiilor legale ce le revin celor care folosesc forta de munca salariala.
Pe langa obligatia de a incheia in forma scrisa contractul de munca, angajatorul trebuie sa inregistreze, anterior inceperii activitatii, contractul in registrul general de evidenta al salariatilor, care se transmite la inspectoratul teritorial de munca;
De asemenea, angajatorul este obligat sa inmaneze un exemplar al acestui document salariatului respectiv.
In plus, la data incheierii/modificarii contractului individual de munca, angajatorul este obligat sa-l informeze pe salariat cu privire la „criteriile de evaluare a activitatii" sale. Astfel, criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului vor fi incluse in CIM, intr-o noua sectiune.
! Noul model al contractului individual de munca poate fi descarcat din fisierul atasat.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Conform legislației în vigoare, este strict interzisă copierea, reproducerea, redistribuirea, republicarea sau orice altă formă de reutilizare a acestui conținut, integral sau parțial, fără consimțământul scris al avocatnet.ro. Nerespectarea acestor prevederi poate atrage răspunderea civilă, contravențională sau penală.
Comentarii articol (33)