Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis recursul formulat de Consiliul Concurentei si a mentinut amenda de 17,6 milioane de lei aplicata, in 2006, companiei UPC pentru abuz de pozitie dominanta, informeaza un comunicat de presa al autoritatii de concurenta.
Newsletter avocatnet.ro: „Viitorul digital" și „10 de azi" Primești gratuit suplimentul de weekend despre impactul tehnologiei și cum să folosești AI, plus sinteza „10 de Azi" (L-V) cu cele mai importante știri și noutăți legislative. Rămâi informat, zi de zi și weekend de weekend!
In urma unei investigatii finalizata la sfarsitul anului 2006, Consiliul Concurentei a amendat SC Cablevision of Romania SRL si SC UPC Romania SA - in calitate de succesor al SC Astral Telecom SA - cu amenzi totale de 17,879 milioane lei pentru abuz de pozitie dominanta, manifestat prin impunerea de tarife majorate in mod nejustificat de cresterea costurilor.
Decizia Consiliului a fost atacata la Curtea de Apel Bucuresti atat de UPC Romania, cat si de Cablevision of Romania SRL, instanta pronuntandu-se in favoarea reclamantilor.
Ulterior, Consiliul Concurentei a formulat recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie si castigat in cazul UPC, procesul cu Cablevision of Romania fiind in derulare.
In cadrul aceleiasi investigatii, Consiliul Concurentei a sanctionat cu aproximativ 8 milioane lei companiile UPC ROMANIA si RCS&RDS - in calitate de succesor al HI-FI Quadral si TVS Holding SRL - pentru participarea la un cartel avand ca obiect impartirea pietei serviciilor de cablu din municipiul Timisoara. Insa, potrivit Consiliului Concurentei, pentru aceasta practica anticoncurentiala, instanta a anulat amenzile fara a se pronunta asupra vinovatiei sau nevinovatiei companiilor implicate, ci considerand ca aplicarea sanctiunilor s-a prescris.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Conform legislației în vigoare, este strict interzisă copierea, reproducerea, redistribuirea, republicarea sau orice altă formă de reutilizare a acestui conținut, integral sau parțial, fără consimțământul scris al avocatnet.ro. Nerespectarea acestor prevederi poate atrage răspunderea civilă, contravențională sau penală.
Comentarii articol (1)