Potrivit unui comunicat de presa al editurii, comentariile pe articole ale noului Cod de procedura civila pot fi inscrise, din mai multe motive, sub semnul doctrinar al unei ,,sinteze”. Ele semnifica o ,,sinteza” pentru ca, preluand selectiv exegezele ,,Tratatului de procedura civila,” in 3 volume, publicat concomitent sub semnatura acelorasi autori, le readuce in atentie, oferindu-le sub forma unor chintesente ale reglementarii. Ele semnifica o ,,sinteza” pentru ca, indeosebi prin rubrica ,,Observatii” de la fiecare articol, ofera interpretului ipoteze doctrinare si jurisprudentiale facute publice, utile nu numai pentru a evoca permanentele sau constantele reglementarii, dar si pentru o posibila adecvare, rationala, necesara si compatibila in ambianta noilor reglementari.
Ele reprezinta o ,,sinteza” si pentru ca, in cadrul aceleasi rubrici, sunt supuse analizei si criticii propriile interpretari, pentru eventuale deschideri spre reconsiderari sau compliniri normative.
"Din motivele aratate, comentariile pe articole ale noului Cod de procedura civila se vor dovedi a fi, poate, un instrument tehnico-juridic pragmatic, lesnicios si la indemana in triunghiul judiciar", mai explica reprezentantii editurii in documentul de presa.