In 1876, la aceasta data, lui Alexander Graham Bell ii era acordat brevetul pentru inventarea telefonului. De asemenea, tot intr-o zi de 7 martie, dar acum sase ani, NASA lansa observatorul spatial Kepler, care are ca scop descoperirea de planete asemanatoare cu Pamantul.
Newsletter avocatnet.ro: „Viitorul digital" și „10 de azi" Primești gratuit suplimentul de weekend despre impactul tehnologiei și cum să folosești AI, plus sinteza „10 de Azi" (L-V) cu cele mai importante știri și noutăți legislative. Rămâi informat, zi de zi și weekend de weekend!
In data de 7 martie 1814, in urma Bataliei de la Craonne (Franta), Napoleon I a reusit sa obtina o victorie franceza impotriva rusilor si prusacilor condusi de maresalul Gebhard Leberecht von Blucher, conform Wikipedia.
In urma esecurilor anterioare, maresalul Blucher si-a revenit mai repede decat spera Napoleon Bonaparte. Astfel, imparatul francez a fost nevoit sa renunte la atacurile asupra feldmaresalului Schwarzenberg si sa se concentreze iar pe Blucher.
In final, Batalia de la Craonne s-a soldat cu aproximativ 5000 de victime pentru armata conducatorului prusac, in timp ce pentru francezii lui Napoleon numarul a ajuns la aproximativ 5400.
Anul trecut s-au implinit 200 de ani de la data acestei batalii.
Afla din pagina urmatoare despre un alt eveniment istoric.
Alexander Graham Bell a fost un om de stiinta, inventator si inginer de origine scotiana caruia i se atribuie inventarea primului telefon.
Cercetarile lui Bell asupra auzului si vorbirii l-au condus la experimentarea cu dispozitive auditive. Astfel, in cele din urma, cercetarile acestuia au culminat cu acordarea primului brevet american pentru telefon, in data de 7 martie 1876.
Bunicul, tatal si fratele lui Bell au avut legatura cu oratoria si vorbirea, iar mama si sotia acestuia au fost surde, toate aceste lucruri influentand munca de-o viata a inventatorului.
Alexander Graham Bell a fost si inca este acuzat ca a furat ideea telefonului de la inginerul american Elisha Grey.
Din pagina urmatoare poti afla informatii despre un alt eveniment important petrecut de-a lungul timpului.
Agentia NASA a lansat, pe 7 martie 2009, observatorul spatial Kepler -- numit dupa astronomul renascentist Johannes Kepler --, cu scopul de a descoperi planete asemanatoare Pamantului.
Concret, Kepler a fost facut pentru a supraveghea o portiune a Caii Lactee din regiunea noastra, pentru a descoperi planete extrasolare, de dimensiuni apropiate de cele ale Pamantului, aflate in zona sau in apropierea zonei locuibile. Totodata, observatorul spatial estimeaza cate dintre miliardele de stele din galaxia noastra au astfel de planete.
Pana in ianuarie 2015, in urma cercetarilor facute cu ajutorul observatorului, au fost confirmate peste 1000 de planete extrasolare in aproximativ 440 de sisteme solare, plus alte peste 3000 de corpuri ceresti inca neconfirmate.
Kepler face parte din Programul "Discovery" derulat de NASA.
Din pagina urmatoate poti afla ce personalitati celebre s-au nascut intr-o zi de 7 martie.
S-au nascut intr-o zi de 7 martie:
1663: Tomaso Antonio Vitali, violonist si compozitor italian
1693: Papa Clement al XIII-lea
1765: Nicephore Niepce, inventator francez
1792: John Herschel, matematician si astronom englez
1875: Maurice Ravel, compozitor francez
1938: David Baltimore, biolog american
1958: Alan Hale, astronom american
1973: Ray Parlour, fotbalist englez
Afla din pagina urmatoare ce persoane importante au murit in data de 7 martie.
Au murit intr-o zi de 7 martie:
161: Antoninus Pius, imparat roman
1724: Papa Inocentiu al XIII-lea
1778: Charles De Geer, entomolog suedez
1977: Virgil Gheorghiu, poet si pianist roman
1997: Edward Mills Purcell, fizician american
1999: Stanley Kubrick, regizor, producator si scenarist american
2002: Alexandru Balaci, critic si istoric literar roman
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Conform legislației în vigoare, este strict interzisă copierea, reproducerea, redistribuirea, republicarea sau orice altă formă de reutilizare a acestui conținut, integral sau parțial, fără consimțământul scris al avocatnet.ro. Nerespectarea acestor prevederi poate atrage răspunderea civilă, contravențională sau penală.
Comentarii articol (0)