avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Activitate maximtgv

Activitate maximtgv

Răspuns la discuția Probleme cu cesiunea firmei
Dar daca banca nu accepta alte BO avalizate de administratorul nou, acolo vor ramane BO avalizate de mn, si contractul de fidejusor. In acest caz daca succesorul meu nu plateste creditele, care in momentul cesionarii sunt la zi, eu ce fac ? o sa ma trezesc cu banca peste mine sa platesc datoria ce trebuia platita de celalalt. Eu vreau sa vand firma, dar nu vreau sa am probleme, si sincer incredere nu mai am decat mine in ultima vreme. Cel care o preia poate sa o lase cu datorii iar eu sa fiu tras la raspundere.
Cum nu scapa? pai ce i se poate lua daca nu are nimic?
Răspuns la discuția Probleme cu cesiunea firmei
Exista posibilitatea ca la cesionarea firmei cel care o preia sa mearga sa avalizeze alte BO si in acest caz eu sa le pot lua de la banca pe acele? Acest lucru il poate accepta sau nu banca? Si m-am uitat in acet si am semnat si contract de fidejusor atat eu cat si celalat asociat
Răspuns la discuția Probleme cu cesiunea firmei
Eu ma refer la faptul ca la liniile de credit am lasat la banca bilete la ordin avalizate, atat eu cat si asociatul. Citesc pe multe pagini de internet ca s-a intamplat ca dupa cesionare administratorul ce o preia nu mai plateste datoriile si banca da in judecata vechiul administrator.
Buna ziua, detin o societate cu 2 asociati 50%-50%. Acum din anumite probleme aparute intre noi dorim sa cesionam partile altuia. Intrebarea mea este in ce masura eu sau asociatul meu putem fi trasi la raspundere pentru datoriile la banci si stat avute inainte de cesiune, dar si in ce masura putem fi trasi la raspundere pentru datoriile pe care le poate face viitorul administrator. Mentionez ca societatea are linie de credit,negarantata(dar la care am semnat bilete din acelea la ordin, nu stiu exact sa ma exprim in termen juridic) cu ratele la zi, si ceva datorii la furnizori. Nu pot sti daca cel ce o va administra pe viitor va plati sau nu in continuare datoriile si vreau sa stiu daca noi actualii administratori vom putea fi trasi la raspundere pentru aceste datorii.