avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Activitate okland_star

Activitate okland_star

Indiferent ce verificari faceti referitoare la partenerul de afaceri, datele se pot schimba pe parcurs.

Cel mai bine este sa aveti grija cum se completeaza CEC-ul.
1. Sa il completeze el, cu manuta lui.
2. sa nu cumva sa vi-l dea in alb!!!!
3. sa completeze toate rubricile!
Minunat ar fi sa poarte si avalul bancii, dar, in practica asta este prea mult sa ceri unui client.
4. sunati la banca emitenta si verificati seria CEC-ului
5. asigurati-va ca cel care va da CEC-ul are drept de reprezentare (este administratorul firmei)

Puteti sa faceti si un contract in care sa mentionati ca vi s-a emis CEC seria... nr.... cu scadenta la data de .... In contract puteti pune si penalitati.

Succes!
Eu am 3 copii cu fostul sot care e foarte bogat. Mi-am dus singura procesul de pensie alimentara (pana la Curtea de Apel) si am castigat procent din TOATE veniturile, inclusiv dividende. Atunci, el si-a "vandut" partile sociale mamei lui, asa ca acum nu mai are venituri.

Sfatul meu:
Daca are salariul mare, cereti procent din venituri.
Daca are firma pe profit, mai bine ar fi sa cereti suma fixa, raportat la veniturile realizate.

Aveti grija la urmatoarele aspecte, in cazul in care are firma pe profit: la calculul pensiei alimentare se au in vedere veniturile pe ultimele 6 luni. Atentie, dividendele obtinute pe anul 2008 reprezinta venituri ale anului 2009, iar cele pe 2009 sunt venituri ale anului 2010.
Acum, noi suntem in luna mai 2010, deci, ar trebui sa ne raportam la veniturile din dividendele pe anul trecut. Bilantul s-a depus de curand, dar asta nu inseamna ca dividendele s-au si platit.
Daca nu s-au platit, firma va trimite o adeverinta de venit in care dividendele constituite nu sunt incluse. Va trebui sa va luptati un pic cu instanta ca sa va calculeze aceste venituri. (Pe de alta parte, daca aceste dividende nu sunt platite in termen de 6 luni, firma este in debit fata de asociat si ii datoreaza dobanda legala pt sumele neplatite.)
Insa, daca asteptati sa il dati in judecata dupa ce si-a incasat dividendele, sumele intra in calcul, dar, intrucat sentinta dispune plata pensiei alimentare incepand cu data chemarii in judecata, inseamna ca el nu va mai avea ce sa va mai dea, pentru ca nu mai are nimic de incasat pana la anul pe vremea asta. Iar in acest timp isi poate organiza in asa fel contabiltatea incat sa iasa pe "pierdere".

Asa ca, pentru a decide care este calea potrivita, este nevoie de ceva mai multe date, destul de amanuntite pentru a face o analiza atenta a situatiei.

In ceea ce priveste incredintarea minorului, nu aveti de ce sa va faceti probleme ca stati in garsoniera iar el la 4 camere. "Interesul minorului" este apreciat de instanta de judecata. Si instantele noastre nu interpreteaza acest concept doar prin aprecierea situatiei materiale a parintilor. Interesul minorului nu este sa poata primi cirese in decembrie, sa aiba papusi doar peste nivel de Barbie sau ATV la 10 ani. Interesul minorului este sa fie iubit, ingrijit si educat. Aici va ajuta faptul ca s-a dezinteresat de copil.
Eu am castigat cei 3 copii desi nu aveam decat un apt. de 2 camere si nu aveam servici la vremea procesului, in timp ce el a ramas in vila noastra cu piscina interioara.

Si nu va mai straduiti sa ii creati o legatura cu copilul. Consecintele emotionale sunt nefaste, atat pt dvs. cat si pt. copil. Va rog sa ma credti ca vorbesc din experieneta. (Dar prefer sa nu dezvolt subiectul aici.) Al treilea copil avea 1 an cand am divortat si, dupa 3 "vizite" in primele 6 luni, nu l-a mai vazut. Si, va rog sa ma credti, nu sufera nimeni de lipsa lui.

Daca aveti nevoie de mai multe date, imi puteti trimite mesaj privat.

Va doresc multa putere si rabdare!



si in plus fata de ce a spus av.antoanelageaman, trebuie observata nuanta in formularea "instanta POATE .." si nu instanta "trebuie" ... Adica, este la aprecierea instantei daca suspenda sau nu judecarea cauzei in civil, intrucat instanta "trebuie" :D sa isi exercite rolul activ, sanctionand eventualele tentative de exercitare abuziva a drepturilor procesuale. (Curtea Constitutionala dixit)
Răspuns la discuția inaintare cerere divort
Introduceti cererea de divort si partaj. Achitati taxa de timbru. Pregatiti pentru primul termen o "tranzactie" in care aratati care sunt bunurile, care e valoarea lor si cum v-ati inteles sa le impartiti. La termen cereti instantei sa ia act de incheierea tranzactiei in temeiul art. 271 c.proc.civ si cereti sa dispuna restituirea taxei de timbru in temeiul art. 23 alin 2 ind 1 din Legea 146/1997.
Răspuns la discuția modificare e-mail utilizator
Si unde gasesc acel buton edit cont utilizator?
Nu am gasit decat edit cont consultant.:sorry:
Cum pot modifica adresa de mail cu care m-am inscris ca utilizator al avocatnet.ro?
maran corina a scris:

@trope_doi : ascendentul meu este unde vreau eu sa fie !:))

Exceptional!:rofl:
Nu aveti nici un temei legal pentru plangere penala!!!!
Mergeti la executor si faceti cerere de executare silita. Nu are voie sa va refuze. Daca va refuza, trebuie sa va motiveze refuzul. Cu refuzul executorului va adresati instantei sa pronunte o hotarare prin care sa il oblige sa puna in executare sentinta.
Multumesc mult pentru raspunsuri.
In sentinta de reincredintare minori instanta nu s-a pronuntat pt pensia alimentara.
Sa inteleg ca tatal, in numele minorilor, o cheama in judecata cu mentionarea adresei din Germania?
Ce inseamna comisie rogatorie? Cere reclamantul, sau instanta?
De ce pensia alimentara se calculeaza la venitul minim din Romania, daca ea lucreaza in Germania?
okland_star a scris:

Am citit despre un caz castigat la CEDO de un avocat in propria sa cauza.


Scuze, din eroare am inserat CEDO. Cazul a fost castigat de avocat in Romanaia, dar pentru ca i s-au respins cheltuielile de judecata, s-a adresat CEDO.