avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am hotarare judecatoreasca - ce urmeaza ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am hotarare judecatoreasca - ce urmeaza ?

Buna seara !
Am primit hotararea judecatoreasca urmare chemarii in judecata a angajatorului pentru plata drepturi salariale restante - mi s-a dat castig de cauza in privinta drepturilor banesti si a fost obligat angajatorul sa-mi plateasca.
De asemenea, am primit si de la ITM un raspuns scris, in care mi s-a comunicat ca i s-a dat termen limita ziua de ieri angajatorului ca sa-mi plateasca restantele salariale. Problema mea si intrebarea mea este : ce fac eu cu toate aceste acte care-mi dau dreptate, iar fostul angajator nu da nici un semn de viata ??? Totusi, cum pot sa-mi recuperez drepturile banesti cuvenite si recunoscute ? Am citit in Codul pr civ ca hotararile judecatoresti in cazul drepturilor izvorate din raportul de munca sunt executorii de drept. Va rog sa-mi explicati si sa ma indrumati-ma ce mai trebuie sa fac. Va multumesc.
Va adresati unui executor judecatoresc.El are parghiile necesare( urmarire conturi,popriri) sa va obtineti restantele, daca hotararea a ramas definitiva .
Va multumesc . Se considera ca hotararea a ramas definitiva dupa ce au trecut cele 10 zile cu drept de recurs ?
in caz ca nu s-a facut recurs , da a ramas si irevocabila ea fiind deja definitiva si executorie .
Conform art.277 Codul Muncii neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind plata salariilor in 15 zile de la data cand ati solicitat executarea angajatorului constituie infractiune iar pedeapsa este inchisoare de la 3 la 6 luni sau amenda. Ii puteti atrage atentia si asupra acestei prevederi legale.
Mergeti la arhiva Tribunalului si legalizati hotararea cu mentiunea definitiva, pe baza unei cereri, cu taxa de timbru si timbru judiciar de 0,15 lei. Nu mai stiu exact cat este taxa de timbru, dar va spun cei de la arhiva. Taxa de timbru o platiti la posta. Notificati apoi societatea cu copie de pe hotarare. Daca nu va contacteaza cei de la societate, puneti hotararea in executare silita prin executor judecatoresc si faceti si plangere penala impotriva societatii pentru nerespectarea hotararii.

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva ioasaf ioasaf Buna ziua ! Va rog daca ma poate ajuta cineva cu pasii care trebuie urmati pentru ca o hotarare judecatoreasca sa ramana definitiva. In urma unui proces ... (vezi toată discuția)
Redactare hotarare judecatoreasca raza_de_soare_divin raza_de_soare_divin Buna seara... va rog sa ma indrumati ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie... In data de 17.11.2011 am primit urmatorul raspuns intr-un proces de ... (vezi toată discuția)
Legalizare si investire cu formula executorie manuelle manuelle Buna ziua. Copia hotararii judecatoresti care se anexeaza cererii de legalizare si investire cu formula executorie trebuie sa aiba mentiunea \"conform cu ... (vezi toată discuția)