avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cărţi. Interesante, de ... Carti pentru oameni mari, citite de copii
Discuție deschisă în Cărţi. Interesante, de recomandat, topuri...

Carti pentru oameni mari, citite de copii

status @u.b.i.k. " Toti oamenii mari au fost candva copii numai ca putini isi mai amintesc. "Micul Print" Oricare din voi va amintiti trimite-ti un MP :)"

Cred ca este un subiect prea generos ca sa şadă într-un m.p. !

Ca atatea alte capodopere " Micul print " este un pretext pentru a aborda lumea cunoasterii ( aceasta lunga calatorie) din perspectiva de copil.
[ link extern ]
Primele capodopere (genuri diferite), subiecte asemanatoare, care mi-au venit in minte : "Alice in tara minunilor" de Lewis Caroll , Harap Alb de Ion Creanga.
[ link extern ]
In alt registru( tot o realitate psalmuita din si cu multiple valente psihologice, etice, estetice ) este capodopera "Calatoriile lui Gulliver" de Jonathan Swift, care pare a fi o carte pentru copii.
[ link extern ]
Toate infiereaza ignoranta si dezaproba limitele .

@u.b.i.k. : Nu mi-am permis sa lansez invitatie (motto-ul -ca atare ideea- fiind a ta )
Astept ca Mordechai sa o faca ! Astept deasemenea ca el si prietenii lui sa posteze.
:coffee:

Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2010
ContSters109653, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters109653 , utilizator 19:08, 9 Mai 2010
Cred ca se incadreaza aici si Vrajitorul din OZ
Da ! =D> Postati va rog si un mic comentariu, sau o secventa.

[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2010
ContSters109653, utilizator
"30 septembrie 1659. Eu, sarmanul Robinson Crusoe, naufragiind in timpul unei furtuni ingrozitoare in preajma unei coaste care se zarea in apropiere, am fost adus pe tarmul acestei insule blestemate si pustii, pe care am numit-o Insula Deznadejdii, caci toti tovarasii mei s-au inecat, iar eu insumi nu am fost departe de moarte...
Robinson Crusoe este una dintre scrierile lui Daniel Defoe a carei celebritate a sporit o data cu trecerea timpului atat prin traducerea sa in numeroase limbi, dar mai ales prin faptul ca ofera prilejul unui evantai de abordari: roman de aventuri, cu intamplari care te tin cu sufletul la gura, jurnal de calatorie, indreptar de morala sau un veritabil manual de supravietuire.
Un roman pentru tineri, dar si pentru adulti, care, prin eroul sau, naufragiatul Robinson, indeamna la sinceritate si la cautarea necontenita a adevarului."
sursa google-Carti pentru copii

[ link extern ]

:coffee:
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2010
ContSters109653, utilizator
In mod sigur nu am uitat ca am fost copil! Inca mai copilaresc! :D Iar dorinta mea pentru cand voi fi mare este sa… ma fac copil! Si mi-am manifestat public aceasta dorinta cu ceva timp in urma – chiar daca nu mie imi apartin acele cuvinte (nu e gresit sa copiem cuvintele frumoase ale altora si sa le… distribuim).
www.avocatnet.ro/content/for...
:giggle:
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2010
trope_doi, utilizator
doamnelor: :bow:

DIVAGATIE: Intr-o parafraza a lui Mordechai Buxbaum Thomas Szasz a scris:

Fericirea este o conditie imaginara, atribuita uneori de catre cei vii mortilor, cel mai adesea considerata de catre adulti ca fiind conditia paradisiaca a copiilor iar de catre copii ca fiind starea obisnuita a adultilor.


Doi copii, Mordechai si Umar, insotiti de un adult (Adalbert Gabriel) citesc impreuna. Parerile lor ? Hohohoho ... va las sa ghiciti.

Mordechai va recomanda: Itzic Mangher ”Cartea Raiului, neasemuita descriere a vietii lui Smul Abe Abervo” Ed. Kriterion Bucuresti 1978

Raiul evreiesc descris de ingerasul Smul Abe (prietenul siretului ingeras Pisulica - sper sa nu mi se stearga mesajul pentru continut obscen, dar chiar asa il chema pe ingerasul acela: Pisulica) se invecineaza cu raiul crestin (la poarta caruia stau cazaci ukrainieni :training: cu comportament de raketi ) si cu raiul musulman. Shimen Ber, ingerul insarcinat cu stergerea memoriei ingerasilor care pleaca pe Terra pe post de copilasi nou-nascuti, are unele probleme cu alcoolul (nu este politically correct sa scriu ca e alcoolic) iar Pisulica si Smul Abe il pacalesc cu un nas fals, astfel incat bobarnacul "erase memory" aplicat de Shimen Ber merge gresit iar intr-un sat evreiesc din Romania (Itic Mangher s-a nascut in Cernauti in 1901) se naste un bebelus care nu numai ca vorbeste perfect idish (in raiul evreiesc se vorbeste si idish si ebraica) dar mai si povesteste tot ce se petrece in rai in fata satenilor stupefiati. Restul cartii va las sa-l imaginati ori mergeti, puneti mana pe carte, si vedeti daca e o carte de adulti pentru ca e cel mai des citita de copii (aveam vreo 13 ani cand am citit-o).

Umar va recomanda: " Istoria culturala a prostiei omenesti" Rath-Vegh Istvan (cu delicioase ilustratii de Florin Puca).

Istvan R-V a scris:

Stiinta prostiei omenesti nu prea are multi adepti. Probabil ca vastitatea tematicii i-a speriat pe cercetatori.

:tooth:
- procese impotriva animalelor (porci, magari si boi spanzurati, soareci condamnati la exil etc. !!!), imparati ai unor insule minuscule cu fioroase garzi imperiale impodobite cu capace de cutii de conserve de sardine in ulei, etc. Merita citita si mai ales merita recitita.

Umar pârăşte:

Mordechai a inceput deja sa scrie o parte moderna a " Prostiei omenesti" pentru ca Ráth-Végh István a plecat in "Vesnicele Plaiuri ale Vanatorii de Prosti" in 18 decembrie 1959.

Domnul sa-i pastreze ironiile! Amin.
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

Alte discuții în legătură

Dedicatii muzicale si nu numai...pentru copiii nostri...:)  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu Pentru ca se apropie Mos Nicolae va invit sa le faceti o surpriza celor mai mici membri ai familiilor Dvs. Cu siguranta se vor bucura daca isi vor vedea ... (vezi toată discuția)
Poti iubi, romantic vorbind, doua persoane in acelasi timp? Flavyta Flavyta Am o pasiune pentru scris, si in ultima vreme, mi s-a conturat o ideea destul de buna, dupa parerea mea, dar care poate fi extrem de discutabila: poti iubi ... (vezi toată discuția)
John grisham Avocat Alexandru Gheorghe Avocat Alexandru Gheorghe Intrucat este un autor care are in principal ca subiect al romanelor sale thriller-ul juridic va propun si sugerez si sfatuiesc si solicit samd sa-l cititi ;) ... (vezi toată discuția)