avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Activitate cristian.turturean

Activitate cristian.turturean

buna ziua.
in cazul in care ai castigat procesele la judecatorie, la tribunal si la curtea de apel mi se plateste cheltuieli de judecata pentru fiecare instanta in parte sau numai pentru prima/ultima instanta.
multumesc
Buna.am fost dat in judecata de un fost angajat caruia i-am incetat contractul de munca in baza art.31 din Codul muncii in perioada de proba de 90 zile. Acesta , exsalariatul, si-a luat un avocat care a aflat ca este ruda cu prim procurorul si constat ca are influenta asupra completului de judecata, avocatul locuind in acelasi sat cu presedinta. In loc sa conteste notificarea de incetare a contractului de munca a contesta asa zisa decizie de concediere si solicita salariile precum si daune morale de 1000 eur pe luna pana la pronuntarea definitiva. La primul termen avocatul era obligat sa aduca martorii desemnati jn actiune pt dovedirea daunelor materiale, insa acest lucru nu s-a intamplat iar presedinta a mai dat un termen tocmai penru a aduce martorii. Reclamantul nu s-a prezentat nici la termenul de astazi pentru a o lungi iar instanta a mai dat un termen. As dori sa aflu cum trebuie sa fac pentru ca completul de judecata tine clar cu reclamantu.multumesc
Buna ziua.
Este obligatoriu ca sa primesc decizia de incetare a contractului de munca sau numai notificarea scrisa prin care angajatorul mi-a incetat pe durata perioadei de proba contractul individual de munca, fara preaviz, in baza prevederilor art. 31 (3).
Decizia trebuie sa contina si termenul in care pot sa o contest si instanta judecatoreasca?
Multumesc frumos
Răspuns la discuția EXECUTARE SILITA
Este stabilita o procedura anume si care este aceasta pentru a o citi si eu, intrucat executorul a facut poprire fostului angajator din 12.11.14 si ar fi trebuit sa imi intre banii?
Buna ziua.
Am castigat in litigiu de munca cu fostul angajator si trebuie sa primesc o suma de bani. Am facut o cerere prin care am indicat contul meu bancar insa angajatorul nu a platit drept pentru care am apelat la un executor. As dori sa aflu care este procedura de executare , in special in cat ar trebui sa primesc suma de bani agreata de executor si probata de instanta de judecata. Este un termen in care se face poprire pe conturile fostului angajator (este o multinationala, ce incaseaza zilnic sume mari de bani) si cat dureaza pana intra in contul meu sumele de bani cuvenite?! Executorul are drept sa retina in conturile sale pentru o perioada de timp dupa care imi vireaza mie sau priemsc direct de la angajator?!
Multumesc frumos.
Răspuns la discuția Diurna soferi
inseamna ca trebuie sa schimb contabilul care acorda diurna numai pentru 10 zile lunar in suma de 880 euro iar soferul incaseaza de fapt cca 1500 euro.
multumesc frumos.
Răspuns la discuția Diurna soferi
am inteles ca s-ar fi modificat HG 518 si ca trebuie sa se acorde diurna pe max 120 zile anual?
Discuție Diurna soferi
Buna ziua.
Care este diurna legala si pe ce perioada se poate acorda unui sofer profesionist?!
Pana la aceasta data le acordam soferilor o diurna de 50 EUR /ziua lucratoare.
De exemplu este corecta diurna acordata in aug 2014- 21 zile x 50 EUR/zi lucratoare = 1.050 EUR?!
Va multumesc frumos.
Răspuns la discuția Litigiu de munca
”Obligă pârâta să plătească reclamantului drepturile salariale din prezenta hotărâre reactualizate în funcţie de indicele de inflaţie de la data efectuării plăţii, precum şi dobânda legală aferentă, calculată de la data la care trebuiau plătite şi până la data plăţii efective” - citat exact din decizia instantei
buna ziua.
instanta de judecata a decis ca fostul angajator sa plateasca drepturile salariale restante in suma de 1.000 lei actualizata cu coeficientul de inflatie si dobanda legala incepand cu 01.01.2010 pana la data platii (ex. 01.06.2014).
va rog sa ma ajutati sa cer fostului angajator suma corect legala si sa ma invatati cum se calculeaza suma finala.
multumesc.