avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Diurna soferi
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Diurna soferi

Buna ziua.
Care este diurna legala si pe ce perioada se poate acorda unui sofer profesionist?!
Pana la aceasta data le acordam soferilor o diurna de 50 EUR /ziua lucratoare.
De exemplu este corecta diurna acordata in aug 2014- 21 zile x 50 EUR/zi lucratoare = 1.050 EUR?!
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: cristian.turturean , utilizator 14:57, 1 Octombrie 2014
Conform art.44 alin.2 C.mun., salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

HG nr.518/1995 privind unele drepturi şi obligaţii ale personalului român trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar recomanda agenţilor economici, precum şi fundaţiilor, asociaţiilor şi altor asemenea, sa aplice în mod corespunzãtor prevederile prezentei hotãrîri.
am inteles ca s-ar fi modificat HG 518 si ca trebuie sa se acorde diurna pe max 120 zile anual?
HG 518/1995 nu s-a modificat in sensul mentionat de dvs.

Conform Codului Muncii, art.44 alin.1, delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului.
inseamna ca trebuie sa schimb contabilul care acorda diurna numai pentru 10 zile lunar in suma de 880 euro iar soferul incaseaza de fapt cca 1500 euro.
multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi diurna pentru deplasare in exteriorul tari. tanasiecristian tanasiecristian Buna ziua.am avut contract de munca cu o firma de transport din Romania desfasurindu-mi activitatea pe teritoriul U.E. vreau sa intreb daca am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Se acorda diurna intr o zi de sarbatoare? AndreeaSimo AndreeaSimo Buna ziua, pentru angajatii care sunt delegati in strainatate, li se acora diurna pentru ziua in care este sarbataoare?Multumesc! (vezi toată discuția)
Diurna externa Tzaghe Tzaghe As vrea sa știu va rog mult cât trebuie să primesc diurna pe zi de lucru daca sunt delegat pentru 2-3 săptămâni în afara țării mai exact Anglia (vezi toată discuția)