avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Activitate ELLABV

Activitate ELLABV

RELUAREA ACTIVITATII societatii trebuia facuta inainte de dizolvare si lichidarea( conf art 2345 L 31/1990), sau puteati s-o faceti in acelasi act.( art 1 reluarea activitatii, art. 2 - dizolvarea si lichidarea simultana a societatii, conf. art 235/L 31/1990)
Dupa ce ati obtinut certificatul de mostenitor, cel mai bine ar fi sa va adresati biroului unic de la Registrul Comertului.
Da, mai este o varianta, care-i mai scurta ca si timp, dar costurile sunt mai mari.

Pretul estimativ, ce l-am spus anterior, este doar pentru taxele de inregistrare la Registrul Comertului. In cazul in care actele sunt intocmite de persoane abilitate atunci mai este si pretul serviciilor.

Succes!
1. daca actul constitutiv prevede - se face succesiunea si ptr societate. ( la notar)
2. se facetransferul partilor sociale de la defunct la succesori( la ONRC) - cca 600lei taxe la ONRC
3 se face cesiunea de la asocoatii (succesori) la cesionar. Etapa care se poate face prin cesiunea 100% si in acesr caz dureaza cca 2 luni( cu publicare in M. Of. Costuri cca 800 lei
Răspuns la discuția oug 119/2007
- daca am doar facturile nu merge pe OUG 119/2005 si atunci trebuie sa solicit pe OG 5/2001. Multumesc!
Discuție oug 119/2007
- intre parti(creditor si debitor) trebuie sa existe contract?????
Discuție taxa auto
S - a achitat taxa de poluare la inmatricularea masinii. A decedat proprietarul, s-a facut succesiunea, nu s-a facut transferul de proprietate a masinii catre mostenitori la Directia Fiscala. Mostenitorii doresc sa recupereze taxa auto.
Intrebare: Cine face cererea, cine are capacitate procesuala???
Mergeti la Reg Comertului unde printr-o cerere puteti solicita copii certificate dupa toate acte societatii( cele care va intereseaza) - nu e un cost ridicat. Tot de la Reg Comertului puteti solicita si un CERIFICAT CONSTATOR - eliberarea lui imediat va costa 45 de lei si il puteti obtine fara nici o problema.
La ANAFdaca doriti sa vedeti ce datorii sunt puteti solicita, printr-o cerere, eliberarea unei situatii financiare( trebuie stampila dar aceasta puteti s-o faceti si-n baza Certificatului Constatator).

Daca nu doresc sa faca succesiunea si daca nu decid ce doresc sa faca cu aceasta societate atunci trebuie sa vedeti continutul actului constitutiv si sa vedeti ce puteti face( retragerea, oferta de cesiune, cerere de dizolvare a societatii.....).

Succes!
Răspuns la discuția activitate firma dizolvata
contractul de la 01.01.2011 nu mai trebuie sa aiba stampila ITM.
- solicitati de la reg comertului un constatator ptr firma care-i in dizolvare.
Conform noului Cod civil persoanele care pot cere raportul donatiilor sunt: descendentii, sotul supravietuitor sau creditorii personali ai acestora, in vechea reglementare creditorii neavand aceasta posibilitate (art. 763 Cod civil 1864)



- intrebare: si in cazul donatiilor facute anterior datei de 01.10.2011????
Răspuns la discuția anularea donatiei prin succesiune
Daca toti fratii( inclusiv tatal Dvs) - au impartit de comun acord bunul ce l-au mostenit - totul este legal si corect. Ca tatal Dvs a donat susorii sale - este iarasi optiunea Dansului. Doar daca v-a atins rezerva succesorala atunci puteti solicita aducerea ma masa succesoara - a tatalui Dvs) a acelei donatii facute catre sora dansului.

Hotararea judecatoreasca o puteti solicita, printr-o cerere, Instantei.