avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare firma cu \" suspendare expirata\"
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare firma cu " suspendare expirata"

Buna ziua, am o firma care a fost suspendata timp de 3 ani, iar aceasta perioada a expirat. Intre timp am initiat lichidarea si dizolvarea voluntara a societatii. Problema mea este urmatoarea: am un stoc de marfa pe care doresc sa-l casez si ca urmare voi avea de platit o suma de TVA. Daca firma este in stadiu de 'suspendare expirata' pot sa depun decont de TVA la finante si sa platesc sau trebuie sa reiau activitatea societatii si doar dupa aceea pot depune decontul de TVA. Mentionez ca firma pe perioada suspendarii era si in regim derogatoriu.
Cel mai recent răspuns: emaz , utilizator 00:01, 20 Iulie 2012
Dupa expirarea perioadei de suspendare, firma a fost activata automat.
RELUAREA ACTIVITATII societatii trebuia facuta inainte de dizolvare si lichidarea( conf art 2345 L 31/1990), sau puteati s-o faceti in acelasi act.( art 1 reluarea activitatii, art. 2 - dizolvarea si lichidarea simultana a societatii, conf. art 235/L 31/1990)
Multumesc pentru raspunsuri. Am vrut sa fac cu acelasi hotarare atat reluarea activitatii cat si dizolvarea, dar de la Registrul Comertului mi-au zis ca nu se poate. La finante mi-au spus ca daca dizolvarea a fost acceptata la Registrul Comertului, sa ma ocup de acesta si sa depun decontul de TVA cand procesul de dizolvare s-a finalizat, sper sa fie in regula asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl suspendata t_gheorghitza t_gheorghitza Am un srl suspendat pana la 24 octombrie2012.Este obligatoriu sa -l redeschid la termen ?Multumesc. (vezi toată discuția)
Cum procedez pentru reluarea activitatii unei societati ? i.patraulea i.patraulea Vreau sa reiau activitatea unei societati care a fost suspendata acum trei ani. Nu stiu insa daca trebuie sa reiau activitatea mai inainte sau daca este ... (vezi toată discuția)
Srl cu asociat unic - dizolvare ContSters22096 ContSters22096 un prieten este asociat unic intr-un srl. in curand ii expira mandatul de administrator, iar activitatea societatii este suspendata, beneficiind si de regim ... (vezi toată discuția)