avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Activitate mamadecopil

Activitate mamadecopil

Răspuns la discuția Caz regim matrimonial
As vrea sa-mi iau masurile de precautie pana la un eventual proces. Si am pus intrebarea ca sa stiu daca este posibil.

De asemenea, insasi procesul de cumparare n-as vrea sa fie conditionat de sot - este posibil aceasta?

Multumesc anticipat!
Buna ziua!

Intrebare: sunt casatorita de 10 ani (fara niciun fel de contract matrimonial - deci inteleg ca dupa casatorie totul e comun).

In timpul casatoriei am cumparat impreuna un apartament pentru care platim impreuna credit.

Insa am avut un apartament dinainte de casatorie, pe care l-am vandut recent (n-a fost nevoie de acordul sotului). Problema este ca acum as vrea sa cumpar un alt imobil , pe acei bani obtinuti din apartamentul bun propriu, iar acest nou imobil as vrea sa ramana tot "bun propriu".

1) Este posibil asa ceva fara a schimba regimul matrimonial in "regim al separaţiei de bunuri"? Nu ma pricep prea bine, dar banuiesc ca daca schimbam regimul, ar trebui facut ceva si cu apartamentul luat in credit, in care stam acum si s-ar complica lucrurile prea mult.

2) Daca exista o solutie pentru (1), ar fi posibil sa iau si un credit pe care sa-l adaug la banii "proprii" despre care vorbeam, astfel incat responsabilitatea returnarii creditului, cat si bunul cumparat sa-mi apartina in exclusivitate? Adica, sotul sa nu fie responsabil de creditul meu, si nici sa nu aiba drept asupra noului imobil cumparat?

Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Copil nevaccinat in colectivitate
:) asta stiu. sa vaccinezi un copil nu e o problema in romania.
intrebarea mea era daca este legal sa nu-l accepte in colectivitate nevaccinat (cu vaccinuril din schema recomandata de MS).
multumesc
Buna ziua.
Am luat hotararea de a refuza vaccinurile "obligatorii" recomandate de ministerul sanatatii, in baza art. 13 din Legea pacientului (46/ 2003) si a Ordinului MS 1612/2008 ("NOTA: Refuzul de a efectua vaccinarea se face prin declaratie scrisa a parintilor copilului, cu asumarea consecintelor ce decurg din acesta." ).
Desi legea permite refuzul vaccinurilor recomandate prin schema de imunizare, acum cand vreau sa-mi duc copilul la o cresa de stat, mi s-a spus ca nu-l primeste nevaccinat si ca ei au "legile lor" (si cei de la cresa, si cei de la sanepid). Totusi, nu am gasit nicaieri o prevedere legala ca o conditie de inscriere a copilului la cresa este sa fie vaccinat.
S-a confruntat cineva cu o astfel de problema? Am vreo sansa de izbanda sau unica solutie este sa-l vaccinez?
multumesc anticipat
Multumesc