avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Copil nevaccinat in colectivitate
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Copil nevaccinat in colectivitate

Buna ziua.
Am luat hotararea de a refuza vaccinurile "obligatorii" recomandate de ministerul sanatatii, in baza art. 13 din Legea pacientului (46/ 2003) si a Ordinului MS 1612/2008 ("NOTA: Refuzul de a efectua vaccinarea se face prin declaratie scrisa a parintilor copilului, cu asumarea consecintelor ce decurg din acesta." ).
Desi legea permite refuzul vaccinurilor recomandate prin schema de imunizare, acum cand vreau sa-mi duc copilul la o cresa de stat, mi s-a spus ca nu-l primeste nevaccinat si ca ei au "legile lor" (si cei de la cresa, si cei de la sanepid). Totusi, nu am gasit nicaieri o prevedere legala ca o conditie de inscriere a copilului la cresa este sa fie vaccinat.
S-a confruntat cineva cu o astfel de problema? Am vreo sansa de izbanda sau unica solutie este sa-l vaccinez?
multumesc anticipat
Multumesc
Cel mai recent răspuns: mamadecopil , utilizator 10:46, 3 Septembrie 2009
Poate sa fie vaccinat de medicul de familie.Acesta ii va administra vaccinul respctiv.
:) asta stiu. sa vaccinezi un copil nu e o problema in romania.
intrebarea mea era daca este legal sa nu-l accepte in colectivitate nevaccinat (cu vaccinuril din schema recomandata de MS).
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz inscriere cresa-copil vaccinat partial luk1 luk1 Buna ziua, am un baiatel de 1 an si 7 luni pe care am vrut sa-l inscriu la cresa de stat, el fiind vaccinat partial. Directoarea cresei ne-a spus ca daca nu ... (vezi toată discuția)
Teste pe banii nostri? ! cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, ... VioCostea VioCostea Bună ziua! Cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, angajatilor de la spital, antigen la 3 zile sau pcr, la 7 zile, dacă nu suntem vaccinați? Ne ... (vezi toată discuția)
Vaccinarea obligatorie a copiilor giussy giussy Buna ziua, As vrea sa va cer sfatul intr-o problema. Cat de \"obligatorie\" este de fapt vaccinarea obligatorie a copiilor (faimoasa schema obligatorie de ... (vezi toată discuția)