avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Activitate elena_mky

Activitate elena_mky

Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
eu nu inteleg de ce va panicati. e grila! nu asta si-au dorit toti? nu cred ca vor avea acelasi grad de dificultate ca cele de la inm, si sincer nu o sa munciti atat de mult ca pentru examenele anterioare de admitere in barou. cel putin cel din septembrie 2009 a fost pe cat de nedrept pe atat de dificil. de-asta nu-i inteleg de ce acum au schimbat regulamentul si au adoptat acest sistem tip grila pentru ca in septembrie au incercat sa reduca drastic numarul de viitori avocati stagiari. a fost un procent de promovabilitate pe toata tara de aproximativ 30%, in conditiile in care anii anteriori intrau cel putin 85%. cine ii mai intelege? sau...pot aparea surprize si la testul grila. sunt imprevizibili. de aceea invatati cat puteti si invatati pentru voi. multa bafta si spor la invatat!
Discuție o intrebare...
stiu ca unui avocat stagiar in perioada efectuarii stagiului ii este interzis sa fie adversar maestrului sau, insa as vrea sa stiu daca odata ajuns avocat definitiv acesta il poate avea ca adversar pe acel avocat ce i-a fost indrumator. sau este adevarat ca abia dupa 5 ani de la incetarea contractului de colaborare acest lucru este posibil?
Răspuns la discuția Avocatul stagiar
mda...cu ceva vreme in urma nici eu n-as fi crezut ca exista inca oameni care sa te ajute sa inveti meserie fara a ti se cere ceva la schimb. sincer nu ma consider exploatata in niciun fel, pentru ca daca fac ceva pentru dansa, o fac si pentru mine si prin ceea ce eu ofer am foarte multe de castigat. iar modul in care sunt tratata (in conditiile in care femeia asta nu are nicio obligatie fata de mine) este mai mult decat as fi crezut sau ati crede dumneavoastra... consider ca ne ajutam reciproc fara exploatare, fara tonuri ridicate, ba mai mult mi se explica, mi se arata, mi se exemplifica si mi se argumenteaza orice problema intampinata...
Răspuns la discuția Avocatul stagiar
Eu ca stagiar nu sunt platita, dar nici nu am pretentii. Maestra mea este printre putinii avocati care nu cer nimic la schimb. mai rar acest lucru pentru ca nu avem nicio legatura de familie...insa in 2 ani de stagiu cu siguranta ma voi revansa pentru ajutorul pe care mi-l ofera. intr-adevar nu este nimeni obligat sa te invete meserie, iar acest lucru ar trebui sa ni-l asigure "cineva" odata cu intrarea in avocatura. pana la urma nimeni nu se naste invatat si toti avem nevoie de ajutor. sunt de apreciat aceia care ajuta dezinteresat. insa sunt prea putini...
Răspuns la discuția avocat stagiar 2009
eu am depus contractul de colaborare si am platit taxa de tablou...decizia inca nu am luat-o. ei zic pe 15...
Răspuns la discuția avocat stagiar 2009
se pare ca de data asta bucurestiul s-a miscat mai repede...au emis deciziile! anuntul se gaseste pe site-ul baroului bucuresti. azi am sunat la baroul dolj (care a fost una din subcomisiile de anul acesta) si mi s-a spus ca deciziile se emit de catre fiecare barou din tara si nu de catre subcomisii.
Răspuns la discuția avocat stagiar 2009
acelasi raspuns l-am primit si eu de la baroul olt si cred ca asta este procedura. unbr-ul trimite catre toate barourile decizia de validare si apoi barourile le elibereaza pentru fiecare in parte.
Răspuns la discuția avocat stagiar 2009
am sunat totusi si la unbr si am intrebat cine va emite aceste decizii si mi s-a raspuns : " barourile, barourile..." :)) ramane sa vedem cat este de adevarat.
Răspuns la discuția avocat stagiar 2009
am vazut. asta mi-au spus si cei de la baroul olt ca abia s-au validat rezultatele si ca inca nu s-a stabilit daca deciziile "individuale" se vor elibera de catre fiecare barou in parte sau de cei de la bucuresti. sper sa nu fie al 2 lea caz ca sigur trece si revelionul...#-o
Răspuns la discuția avocat stagiar 2009
cred ca eliberarea deciziilor depinde de fiecare barou in parte. anul trecut avand in vedere ca examenul a fost sustinut la inceputul lunii decembrie, deciziile au venit spre sfarsitul lunii ianuarie. daca luam cazul asta, in mod normal ar trebui sa ni le dea si noua in 2 saptamani maxim. maine intentionez sa sun la barou. am sa revin cu informatii...sper eu sa fie bune caci m-am cam plictisit acasa.