avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Activitate salajanradu

Activitate salajanradu

Buna ziua !
Cum pot afla cum a calculat ANAF dobanda pe care trebuie sa o primesc, aferentă taxei auto?
Am plătit în anul 2012 7700 lei.
Am castigat in instanta restituirea taxei auto.
Am primit 1 transa de 1724 lei.
Am primit 1 transa de 1709 lei.
A fost suspendată restituirea.
Am primit 1 transa de 4650 lei.
După cum reiese din calcule, am primit o dobanda de 383 lei. Din toți cunoscuții mei, eu am primit cel mai puțin.
Cand am întrebat la ANAF de ce este asa mică dobanda, mi s-a raspuns ca asa a stabilit instanta. Dacă i-am rugat să-mi comunice modul de calcul al dobânzii, nu au vrut, au spus că modul de calcul se da doar la firme.
Intrebarea 1: cum pot eu afla modul de calcul al dobânzi?
Intrebarea 2: se poate ca instanta sa fi stabilit un nivel atât de mic al dobânzii? Hotărârea judecătorească nu o mai am, ca as fi menționat ce scrie in ea.
Mentionez ca cel de la ANAF, aceeași persoană, mi-a comunicat o dată că am dobanda 600 lei, apoi, în altă zi, mi-a comunicat doar sumele virate.
Va multumesc anticipat !
Răspuns la discuția vreau si eu boxa in beci !!!
Sa stiti ca nu doream sa profit de bunavointa dumneavoastra, dar treburile astea nu le pot amana, trebuie sa profit de concediul asta.
Parerile le-am cerut pentru ca eu chiar nu stiu cum sa le explic domnilor sau doamnelor din comitetul de asociatie ca de fapt...
Stiti cum este de fapt? Ca de obicei, adevarul este la mijloc, nici eu nu as fi cedat asa usor.
Va multumesc inca o data pentru sfaturi.
Cat despre ciocanelul de tuica, eu sunt din Bistrita, daca sunteti careva pe aproape, am si o sunculita afumata excelenta.
Răspuns la discuția vreau si eu boxa in beci !!!
Cu parere de rau, va anunt ca niciunul dintre vecini nu a binevoit sa imi "faca loc si mie". Asta in ciuda faptului ca boxele nu sunt amenajate propriuzis, cu rafturi si alte cele, ei au pus doar usa de fier, zar sau lacat, si gata, domeniul lor. Vreau sa va spun ca intr-o boxa de aprox. 4,20 X4,40 are doamna pusa o scara si cateva lemne, ceva rebuturi, si imi spune ca nu are cum sa ma lase sa compartimentez incaperea. Apropo, daca 1/2 din subsol nu poate fi folosit, nu este corect ca acea cota parte indiviza a fiecaruia sa se injumatateasca? Doamna care are acea incapere, locuieste pe aceeasi coloana de apartamente cu mine, iar eu am cota de 17;96mp, mai mult ca sigur la fel ca dansa. Cota normala o depaseste foarte putin, dar daca se tine cont de faptul ca 1/2 din subsol nu poate fi utilizat... ar putea face un gest frumos.
Oricum urmatorul pas este cel spre administrator si comitetul acela al asociatiei. Dar asta cand ma intors de la tara, ca trebuie sa facem tuica. Pana Duminica 20.09.2009, va rog sa postati mesaje despre cum ar trebui sa abordez problema aceasta in fata acelui comitet.
P.S. Pentru iluminatul boxelor existente in subsol, se foloseste curent din reteaua scarii, pe care il platesc si eu.#-o
Va multumesc!
In urma cu 2 ani, am cumparat apartamentul in care locuim, impreuna cu acea cota-parte indiviza. In subsolul blocului, vecinii si-au inchis anumite compartimente pe care le folosesc pe post de beci. Fostul proprietar al apartamentului nostru, nu a fost interesat de acest gen de investitie. Acum apare problema : noi am dori sa ne amenajam si noi o boxa, dar nu mai avem unde. Compartimentele care au ramas neocupate de vecini nu pot fi utilizate, accesul la ele se face pe o gaura in zid foarte mica, iar in compartimente sunt tevile de scurgere, apa rece etc. Mentionez faptul ca este vorba, dupa parerea mea, de un subsol tehnic, in extrasele c.f. nefigurand spatii cu destinatia beci sau pivnita. Intreb si eu : oare daca acele compartimente ramase neocupate nu sunt folosibile, nu ar fi corect ca cele cu posibilitate de transformare in beci sa se imparta conform cotei-parti indiviza? Ce posibilitate as avea sa obtin si eu un mic spatiu la subsol?