avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vreau si eu boxa in beci !!!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vreau si eu boxa in beci !!!

In urma cu 2 ani, am cumparat apartamentul in care locuim, impreuna cu acea cota-parte indiviza. In subsolul blocului, vecinii si-au inchis anumite compartimente pe care le folosesc pe post de beci. Fostul proprietar al apartamentului nostru, nu a fost interesat de acest gen de investitie. Acum apare problema : noi am dori sa ne amenajam si noi o boxa, dar nu mai avem unde. Compartimentele care au ramas neocupate de vecini nu pot fi utilizate, accesul la ele se face pe o gaura in zid foarte mica, iar in compartimente sunt tevile de scurgere, apa rece etc. Mentionez faptul ca este vorba, dupa parerea mea, de un subsol tehnic, in extrasele c.f. nefigurand spatii cu destinatia beci sau pivnita. Intreb si eu : oare daca acele compartimente ramase neocupate nu sunt folosibile, nu ar fi corect ca cele cu posibilitate de transformare in beci sa se imparta conform cotei-parti indiviza? Ce posibilitate as avea sa obtin si eu un mic spatiu la subsol?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:09, 17 Septembrie 2009
In contractul de vanzare -cumparare este inscris vreun spatiu denumit boxa ?
Cu privire la destinatia de spatiu tehnic a subsolului despre care faceti vorbire ,trebuie sa aveti aceasta certitudine,iar daca aceasta exista cu acte,formulati sesizare la primaria la care sunteti arondat teritorial pentru a efectua verificarile ce se impun si pentru a lua masurile legale
Inainte de a face demersul pe care vi l-a sugerat @r.gabi, vedeti daca nu va puteti intelege cu locatarii care au deja boxe la subsol. Impartirea acelui spatiu a fost facuta pe principiul "piua-ntai", nu exista niciun fel de acte sau poate nici macar ceva contracte de inchiriere pe plan local, in asociatie. Fiind, clar, subsol tehnic, fiecare, care a apucat s-a aciuit acolo si si-a facut cat de mare boxa a putut. Cine n-a fost interesat a pierdut trenul.
Dv. acum, avand dorinta sa va faceti o boxa cat de mica, sunteti la mana vecinilor, daca vor se restrang, daca nu, nu.
Ce va sugerez sa faceti, este sa luati legatura cu vecinii Dv si sa vedeti daca va puteti intelege cu ei "sa se dea mai incolo ca sa intrati si Dv", sa luati legatura cu comitetul executiv si presedintele asociatiei si sa-i expuneti dorinta si solutia Dv. si daca nu si nu......va puteti adresa cu plangere la primarie, la biroul pentru asociatii.
Ultima solutie nu o vad prea eficace, intelegerea cu vecinii ar fi de dorit, macar si pentru o viitoare buna intelegere intre Dv, locatarii scarii respective.
Doar prin intelegere cu vecinii puteti sa aveti loc si dv.
Daca reclamati la primarie sau la alte autoritati si se constata ca aceste boxe au fost construite in subsolul tehnic , sunt sanse mari sa se dispuna desfiintarea acestora pentru a avea acces usor la instalatiile tehnice de la subsolul blocului.
Eu stiu ca e ilegal sa amenajezi boxe la subsol, dar nu va pot preciza vreun articol de lege in acest sens. Mi-aduc insa aminte ca era un nene la tv care zicea ca in subsolul tehnic e ilega sa faci asa ceva.
Mda! In acest caz pompierii mai dau ceva amenzi.....

Alte discuții în legătură

Amenajare beci bloc pmeli pmeli Daca vreau sa amenajez in beciul blocului o boxa pentru mine am nevoie de caordul vecinilor? (vezi toată discuția)
Boxa subsol ANCA2002 ANCA2002 Locuiesc intr-un bloc de cand s-a construit. In acel moment s-au impartit haotic boxele (subsolul blocului) si parintii mei nu au optat pentr-u a-si face boxa ... (vezi toată discuția)
Boxe beci blocuri dani_rapidistu dani_rapidistu Buna seara, daca am un apartament in care nu am locuit de mai multi ani, intre timp, ceilalti locatari si-au facut boxe in beci si eu acum, nu mai am loc, ... (vezi toată discuția)