avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Activitate Cristina Burtan

Activitate Cristina Burtan

Răspuns la discuția Asociat unic decedat
Buna ziua,
Societatea ar trebui sa continue cu mostenitorii, insa daca acestia nu doresc sa continue, societatea va fi dizolvata ca urmare a decesului asociatului unic.
Titlul IX din NCPC vizeaza atat procedura somatiei de plata - OG 5/2001 cat si a ordonantei de plata - OUG 119/2007.
Asadar, procedura emiterii somatiei de plata catre debitor, prevazut de art. 1014 se aplica vechilor proceduri speciale mentionate mai sus.
Răspuns la discuția competenta de judecata
Conform NCPC Curtea de Apel ar avea competenta sa judece (art. 96 NCPC)
Răspuns la discuția Legea aplicabila
Contractul este acordul de vointa dintre parti, are putere de lege pentru acestea.
Răspuns la discuția Certificat constatator
O persoana fizica poate solicita certificat din care sa rezulte ca are sau nu calitatea de asociat/actionar intr-o societate, daca ii este necesar pe numele sau.
In situatia in care certificatul este necesar pentru societatea din care face parte poate solicita in numele acesteia.
Răspuns la discuția cererea de stramutare
Buna ziua,
Cererea de stramutare se depune direct la ICCJ iar certificatul de grefa privind dosarul se ia de la instanta de unde se cere stramutarea.
Daca doriti obtinerea unui cerificat de grefa privind existenta unei cereri de stramutare atunci cererea o depuneti al ICCJ.
Partea responsabila civilmente este parte in procesul penal, chemata sa raspunda conform legii civile pentru pagubele provocate prin fapta invinuitului sau inculpatului.
Firma fiind angajatoarea inculpatului a fost chemata sa raspunda pentru pagubele pricinuite prin fapta acestuia.
In ceea ce priveste recursul inculpatului depinde ce motive a avut si evident ca partea responsabila civilmente a devenit intimata, adica recursul o vizeaza si pe aceasta, motivele avute in vedere de inculpat.
Buna ziua,
Acestea sunt actele de care aveti nevoie la infiintare, obtineti cazierele fiscale inainte si apoi inregistrati dosarul la Judecatoria in raza careia urmeaza sa aveti sediul ONG-ului. Grefierul de sedinta, la momentul inregistrarii dosarului va informeaza daca dosarul este in regula sau lipseste ceva.
Mult succes!
Buna ziua,
Depinde daca in cuprinsul contractului a fost introdusa o clauza potrivit careia cel ce beneficiaza de habitatie viagera este obligat la plata cheltuielilor cu intretinere, samd.
In acest caz aveti la dispozitie calea promovarii unei cereri de chemare in judecata prin care solicitati sa fie obligat la plata sumei in cuantum de .... reprezentand sumele restante.
Buna ziua,
Respingerea cererii de preschimbare poate fi atacata doar odata cu fondul.
O zi buna