Am fost personal cu contractul la AFP si mi s-a spus ca nu trebuie inregistrat la ei, fiind un contract intre 2 societati comerciale, se inregistreaza la sediul proprietarului.
Revin si la sugestia referitoare la Hotararea societatii in curs de constituire prin care sa imputernicesc persoana care a semnat contractul in numele si pentru societate in vederea constituirii, nu-mi este de ajuns o imputernicire, pt ca nu stiu ce presupune acea hotarare ?
Contract inchiriere spatiu comercial
La inceputul lunii septembrie, a aparut oportunitatea inchirierii unui spatiu comercial la un pret foarte bun, la acel moment am luat decizia infiintarii unei societati ce urma sa-si desfasoare activitatea in spatiul respectiv. Cum infiintarea unei societati dureaza cel putin o saptamana, pt a nu pierde momentul, s-a facut un contract de inchiriere in baza rezervarii de denumire obtinuta de la ORC, cu specificatia in contract ca firma este in curs de inmatriculare, platind o parte din prima chirie pt care nu am primit nici un fel de document fiscal. Persoana care a semnat din partea firmei mele (inca in curs de inmatriculare datorita grevei), nu are nici un rol/statut in firma, fiind doar persoana care a inlesnit semnarea acelui contract datorita relatiei cu proprietarul. Intrebarile mele pt care doresc indrumare sunt urmatoarele :
1. daca acel contract este valabil, acum si/sau dupa inregistrarea societatii (obtinerea certificatului de inmatriculare)
2. proprietarul a zis ca daca vreau sa fie inregistrat la AFP sa-l depun eu ca el nu are timp, din ce am citit pana acum am inteles ca inregistrarea o poate face doar proprietarul, in aceste conditii cum pot proceda pt a nu ma trezi dat afara dupa ce am platit?