avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Activitate Micilis

Activitate Micilis

Din cate am inteles voi fi reincadrată pe un nivel de studii superior ( adică studii de lungă durată), însă pe mine mă interesa salarizarea pe care o voi avea după această modificare. Se aplică articolul 39 alin 2 ?
Lucrez intr-o instituție de stat pe peste 20 de ani. In acest timp am urmat cursurile unei facultăti cu perioada de studiu de 3 ani. In 2010. am fost reincadrată prin schimbarea postului si a nivelului de studii. Mi s-a acordat nivel de studiu SSD chiar dacă legea 288/2004 reglementa prevederi referitoare la modalitatea de desfășurare a învățământului universitar. Astăzi, prin noua lege a salarizării au reușit să înțeleagă că ar trebui să fiu incadrată pe nivel de studii superioare și nu superioare de scurtă durată. Insă există discuții cu salarizarea. Mi s-a spus că nivel de studii voi avea insă salarizarea nu se va modifica. În cadrul instituției nu mai există alt coleg care să aibă aceiași funcție și același grad. Un coleg este pe grad maxim, un coleg pe grad 1 și un coleg pe debutant. Gradul profesional pe care ar trebui să il primesc ar fi gradul II pe funcție, deoarece se acordă primul grad după debutant, la modificarea nivelului de studii. Aș dori să stiu dacă, în situația mea se aplică prevederile articolului 39, alin. 2, adică reincadrarea mea pe functie dar nivel de studii superior cu venitul calculat conform articolului menționat. ( salariul minim pe economie în plată x coeficientul din grila corespunzătoare domeniului de activitate)
Bun, multumesc pentru lamurire, dar totusi, acele salarii compensatorii, se iau in calcul la calcularea indemnizatiei de somaj?
Lucrez intr-o institutie financiar - bancara. In luna decembrie sau cel tarziu ianuarie 2012 voi parasi institutia in urma unui program de restructurari de posturi. In ultima luna voi primi salarii compensatorii. As dori sa stiu daca, aceste salarii se vor lua in calcul la calcularea somajului ( acel procent care se da in raport de vechimea in munca). Mentionez ca in contractul colectiv de munca scrie ca aceste plati compensatorii se vor face din fondul de salarii. Deci mi se vor retine atat procentul de somaj cat si cele de pensii si sanatate plus impozit. Daca mi se va retine si acel 0,5% la somaj, suma compensatorie se va lua ca fiind un venit lunar oarecare, in ultimele 12 luni? Vechime in campul muncii am 20 de ani. Astept o lamurire in privinta acestui calcul de ajutor de somaj. Va multumesc!
Buna tuturor! Am o mare problema cu angajatorul.
Anul acesta am absolvit o facultate de 3 ani, specializarea istorie. Actualmente sunt incadrata pe un post de specialitate dar cu studii medii, intr-o institutie muzeala. Mi s-a comunicat ca voi fi incadrata pe nivel de studii superioare de scurta durata. Pana aici...totul bine. Insa, exista o problema; in statul de functii nu exista nici un post vacant. Persoanele de la resurse umane nu inteleg ca, in momentul in care studiile pe care le-am urmat sunt in domeniul in care acum eu lucrez, nu e nevoie de post vacant. Din Ord. 10/2008 art. 7 alin 2 reiese ca, aceasta trecere de la un nivel de studii inferior la un nivel de studii superior se face numai prin transformarea postului pe care il ocup.
Mi se impune sustinerea unui concurs. Pana la urma il voi sustine dar, in perioada aceea de 15 zile care trebuie sa se scurga intre anuntul din ziar pentru concurs si sustinerea concursului, pe mine institutia cum ma plateste? Deoarece postul meu nu mai exista, ci s-a transformat in muzeograf cu SSD. Eu nu sunt de acord cu concursul insa, sunt de acord cu sustinerea unei lucrari prin care pot demonstra ca pot face fata cerintelor postului. Dati-mi un sfat, ce sa fac, sau un alt temei legal in baza caruia sa pot convinge lumea. Sau lamuriti-ma cum este mai bine, deoarece eu doresc sa se respecte legea.