avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea 153/2017, reîncadrare în cadrul aceleiași ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea 153/2017, reîncadrare în cadrul aceleiași instituții

Lucrez intr-o instituție de stat pe peste 20 de ani. In acest timp am urmat cursurile unei facultăti cu perioada de studiu de 3 ani. In 2010. am fost reincadrată prin schimbarea postului si a nivelului de studii. Mi s-a acordat nivel de studiu SSD chiar dacă legea 288/2004 reglementa prevederi referitoare la modalitatea de desfășurare a învățământului universitar. Astăzi, prin noua lege a salarizării au reușit să înțeleagă că ar trebui să fiu incadrată pe nivel de studii superioare și nu superioare de scurtă durată. Insă există discuții cu salarizarea. Mi s-a spus că nivel de studii voi avea insă salarizarea nu se va modifica. În cadrul instituției nu mai există alt coleg care să aibă aceiași funcție și același grad. Un coleg este pe grad maxim, un coleg pe grad 1 și un coleg pe debutant. Gradul profesional pe care ar trebui să il primesc ar fi gradul II pe funcție, deoarece se acordă primul grad după debutant, la modificarea nivelului de studii. Aș dori să stiu dacă, în situația mea se aplică prevederile articolului 39, alin. 2, adică reincadrarea mea pe functie dar nivel de studii superior cu venitul calculat conform articolului menționat. ( salariul minim pe economie în plată x coeficientul din grila corespunzătoare domeniului de activitate)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:00, 8 Septembrie 2017
Nivelul de studii nu cred ca va fi modificat , insa pentru salarizare avem :

Legea 153/2017
Art. 41. - Echivalarea unor studii
Salarizarea absolvenților ciclului I și/sau II (Bologna) se face la nivelul absolvenților cu studii superioare de lungă durată (S), potrivit art. 18 alin. (1) și (3) din Legea nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare, cu modificările și completările ulterioare.
Ultima modificare: Vineri, 8 Septembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Din cate am inteles voi fi reincadrată pe un nivel de studii superior ( adică studii de lungă durată), însă pe mine mă interesa salarizarea pe care o voi avea după această modificare. Se aplică articolul 39 alin 2 ?
Daca nu exista funcție similară în plată, nivelul salariului de bază pentru personalul numit/încadrat în aceeași instituție/autoritate publică pe funcții de același fel se stabilește prin înmulțirea coeficientului prevăzut în anexe cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată în vigoare, la care se aplică, după caz, prevederile art. 10 privind gradația corespunzătoare vechimii în muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terminologie s, sld, ssd, m, g sosobi sosobi buna ziua.in ce act sau acte normative gasesc faptul ca S=prescurtarea de la studii superioare, SLD=prescurtarea de la studii superioare de lunga durata, ... (vezi toată discuția)
Salarizare de la ssd la s ! florinsadova florinsadova O persoana este angajata momentan in sistemul bugetar ca si inspector IA in cadrul unei primarii.Este absolventa de SSD iar in februarie va sustine licenta ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici mihaitaene mihaitaene Am absolvit Facultatea de Drept si Administratie Publica, specializarea Administratie Publica, ciclul I Bologna, promotia 2009. Acum am sustinut examenul de ... (vezi toată discuția)