avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters106925

Activitate ContSters106925

Răspuns la discuția TC
termen în cunostință
Stiu mai bine decat va imaginati dumneavoastra de ce s-au revoltat dascalii. Esenta intrebarii mele era insa alta: sunt scolile institutii publice unde se presteaza servicii de interes public? Scolilor li se poate aplica art 10, alin 4 din Legea 329/2009? Isi pot alege dascalii modalitatea de a reduce cheltuielile de personal cu 15,5% sau li se poate impune de catre directorul scolii modul in care sa se faca aceasta, folosindu-se de acest aliniat 4 al articolului 10? Conducatorul unitatii scolare poate pretexta ca este necesara asigurarea continuitatii serviciului de interes public....adica poate sa stabileasca de unul singur intervalul şi numărul de zile libere, precum şi eventuala reducere a programului?
As aprecia daca ati raspunde la obiect. Iar ce consider eu legat de revolta dascalilor este absolut irelevant pentru subiectul in cauza.
Multumesc pentru intelegere!
O unitate scolara poate fi considerata ca fiind o institutie publica unde se presteaza servicii de interes public? Scolilor li se poate aplica art 10, alin 4 din Legea 329/2009? Adica, directorul unei scoli poate ca, in lipsa sau în cazul în care, ca urmare a opţiunii exprimate de salariat, nu se poate asigura continuitatea serviciului de interes public, sa stabileasca intervalul şi numărul de zile libere, precum şi reducerea programului, astfel încât să nu fie efectuate mai mult de 4 zile libere într-o lună, iar diminuarea salariului să nu depăşească nivelul prevăzut la alin. (1)?
Răspuns la discuția Admitere barou 2010
Le gasesti aici, la Documente utile:
[ link extern ] /
E posibil sa ai dreptate si la anul sa fie chiar concurs, nu examen. Asa se zvoneste prin targ!
Ca stagiar, la examenul de admitere in profesie din 2010 (organizat in ultimul semestru al anului). Succes!
Răspuns la discuția sinteze pt admite in barou
Pai, invata tu de pe sintezele gratuite de anul trecut! Si scrie-ne daca ai reusit sa intri in avocatura. =D> :D
Nu de alta, dar daca citeai tu forumul, descopereai un mare adevar: au picat oameni care e clar ca au invatat dupa tratate, dupa sintezele de la Nomina, dupa diverse carti serioase. De unde stim ca e reala chestia? Simplu - au luat note mari la cate 3-4 discipline si au picat la restul. Greu de crezut ca au stiut civilul, sa zicem...si n-au mai invatat procedura penala...asa, ca n-au avut ei chef! Asa ca oamenii au picat invatand dupa carti serioase! Dar daca tu vrei sa ne demonstrezi ca se poate intra invatand dupa sintezele GRATUITE de pe net....esti invitatul meu!
Ca atare....sintezele care au cat de cat valoare se trimit....pe bani. Costa 200 Ron. II scrii unuit tip....se cheama george_alex2006@yahoo.com
El le vinde. Ti le trimite pe CD. Eu nu le-as folosi, totusi, pe alea. Incearca-le pe acelea pe care le gasesti pe saitul pe care ti l-am trimis. Sunt ”probate” si functioneaza!
Succesuri!
Răspuns la discuția sinteze pt admite in barou
[ link extern ]
Intri aici si iti comanzi sintezele. Asa am facut toti cei care le-am cumparat
Răspuns la discuția incompatibilitatea stagiarului
Multumesc pentru informatii. Dar....faptul de a ma suspenda pentru motivul ca nu am gasit inca un indrumator este echivalent cu acela de a fi trecut pe tabloul incompatibililor? Daca sunt suspendat, pot sa ma reangajez la locul actual de munca? Adica, faptul de a fi suspendat imi da dreptul de a desfasura o activitate salarizata în cadrul unei alte profesii decât cea de avocat?
Ca sa incadrez toata situatia pe o axa a timpului, sa inteleg ca ar trebui sa procedez dupa cum urmeza:
- demisionez pana in 10 decembrie de la actualul loc de munca
- renunţand la orice stare de incompatibilitate, decizia de primire in profesie care produce efecte numai de la data încetării stării de incompatibilitate, imi va conferi vocatia de a face cererea de inscriere pe tabloul avocatilor stagiari, dar....
- neavand un indrumator, nu fac cererea de înscriere pe tablou în vederea exercitării profesiei de avocat (această cerere trebuie admisă şi emisă, în consecinţă, de către consiliul baroului, o decizie de înscriere pe tablou) ci fac o cerere catre Consiliul Baroului (adresata Decanuluii, asa cum ati spus) sa fiu suspendat pana la o data ulterioara.
- ma reangajez la actualul loc de munca :D
Exista o „opinie legala” a Centrului de Procedură Civilă din cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti privind valorificarea drepturilor conferite de deciziile de primire în profesie neurmate de încetarea stării de incompatibilitate în termenul prevăzut de lege, care ne spune asa:
”Rezolvarea cererii s-ar putea realiza în felul următor: în ipoteza în care persoana beneficiară a unei decizii de admitere în profesie (care nu este nulă aşa cum era prevazut in art. 24 alin 2 - vechea reglementare ) va face cerere de înscriere pe tablou în vederea exercitării profesiei de avocat, această cerere trebuie admisă şi emisă, în consecinţă, de către consiliul baroului, o decizie de înscriere pe tablou. Dacă respectivele persoane se află în stare de incompatibilitate, la data emiterii acestei decizii de înscriere pe tablou, au un termen de 2 luni pentru a rezolva starea de incompatibilitate. Pe perioada aceasta de 2 luni, decizia de înscriere pe tablou nu-şi va produce efectele (acestea sunt suspendate). Dacă după expirarea termenului de 2 luni, starea de incompatibilitate nu este rezolvată, consiliul baroului se poate se poate sesiza, din oficiu sau la cerere, şi va hotărî trecerea acestor persoane pe tabloul avocaţilor incompatibili. (cu aplicarea art. 53 alin. 2 lit. f din Legea 51/1995)”
- cand imi gasesc indrumator, fac o alta cerere...platesc din nou 3000 lei #-o ..... si incep stagiul!
Asa e?
Mie mi se pare ilogic tot procedeul, desi nu e, din punctul lor de vedere. Dorinta lor de a micsora numarul de intrati in profesie este mare. Daca n-au putut sa ne tranta pe toti la examen .....e bine si asa - sa ne ”ajute” sa murim de foame. Un stagiar mort e mai bun decat unul viu care creste si papa clientela. Viva UNBR!
Am sustinut examenul de primire in profesie si am fost admis in avocatura in septembrie 2009.
Conform alin 1 a art. 24 din Regulamentul-cadru privind organizarea examenului de primire în profesia de avocat şi a examenului de obţinere a titlului profesional de avocat definitiv (Anexa 1 a Deciziei Consiliului U.N.B.R. nr. 268/22.09.2007 modificată prin Decizia nr. 447 din 21.02.2009 a Consiliului U.N.B.R.), neînscrierea în Barou, în termen de cel mult 2 ani de la data afişării rezultatelor examenului, a candidatului declarat admis atrage decăderea acestuia din dreptul de a solicita înscrierea în Barou.
In momentul de fata exercit o activitate salarizata în cadrul unei alte profesii decât cea de avocat, si, pe cale de consecinta, conform art. 14 lit. a din Legea 51/1995 actualizata, sunt incompatibil.
Cand mi-am depus dosarul la barou, am completat o cerere de înscriere pentru participarea la examenul de primire în profesia de avocat si am semnat ca ”mă angajez să renunţ la orice stare de incompatibilitate, în cel mult două luni de la data afişării rezultatului definitiv al examenului, sub sancţiunea prevăzută la art. 24 alin (2) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat.”
Daca nu doresc inca sa ma inscriu in barou, sunt obligat sa renunt la starea de incompatibilitate pana cel tarziu in 10 decembrie 2009 (dat fiind faptul ca rezultatele definitive s-au publicat in 10 octombrie), sau pot sa ma prevalez de alin 1 a art. 24 din Regulamentul-cadru citat mai sus si sa lucrez in cealalta profesie in interiorul celor 2 ani permisi de lege?
Adica, problema e ca mi se pare ilogic sa fiu obligat sa demisionez de la locul meu de munca atata timp cat - sa zicem - nu mi-am gasit un indrumator.
Cum trebuie sa procedez? Mie mi se pare ca toate acestea se bat cap in cap!