avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Activitate danamatea

Activitate danamatea

va multumesc, dar superiorul prim procurorului de pe langa parchetul judecatoriei este....prim procurorul parchetului de pe langa curtea de apel?
stimati profesionisti ai dr penal supun atentiei dvs urmatoarea speta :
procurorul de caz da NUP lui X iar prim procuroul infirma solutia si trimite dosarul la procurorul de caz pentru continuarea cercetarilor; X face plangere la instanta impotriva solutiei prim procurorului.este admisibila o asemenea plangere?
cu multumiri anticipate pentru raspunsuri!
dar daca sotii nu au interese contrare, solicita aceleasi lucruri, de ce nu ar putea fi reprezentati de acelasi avocat?
dar ambii soti reprezentati de acelasi avocat?
vreau sa va intreb daca in cazul in care ambii soti sunt in strainatate si vor sa divorteze in Romania, pot fi reprezentati de avocat prin procura speciala si nu mai este nevoie sa se prezinte personal in fata instantei?
va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția anularea deciziei de concediere
angajatorul a emis decizia de concediere fara a urma procedura obligatorie de cercetare disciplinara.salariatul exact pe asta si-a intemeiat contestatia dar instanta obliga angajatorul la anularea acestei decizii si la emiterea alteia intemeiata pe demisie, numai pentru ca salariatul avea de gand sa-si dea demisia....mie mi se pare aberant, se incalca principiul disponibilitatii dupa parerea mea, tocmai de aceea am si postat speta.
multumesc pt raspunsuri!
supun atentiei dvs urmatoarea speta :reclamantul introduce actiune cerand anularea deciziei de concediere disciplinara, reincadrarea si plata drepturile salariale de la data concedierii la zi; instanta admite in parte actiunea, obliga parata la anularea deciziei de concediere disciplinara si la emiterea unei noi deczii de concediere cu aceeasi data ( a celei contestate ) intemeiata pe demisie, respingand celelalte capete de cerere.
ce parere aveti?
multumesc!
va rog sa-mi spuneti care este concret momentul punerii in libertate a unui condamnat fata de care s-a dispus liberarea conditionata ( la propunerea comisiei)?
stiu ca termenul de recurs este de 3 zile, deci nu exista nicio sansa ca acest condamnat sa fie pus in libertate in chiar ziua pronuntarii sentintei prin care se adminte liberarea conditionata?
va multumesc anticipat pt raspunsuri!
instanta competenta sa pronunte divortul este cea de la ultimul domiciliu comun al sotilor.
pensia de intretinere este dreptul copilului, dvs nu puteti renunta la acest drept pt ca nu va apartine; in situatia in care el alege sa nu plateasca si dvs nu il obligati, abia atunci se poate spune ca renuntati dvs la acest drept.