avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 125 soluții astăzi
Forum Activitate aka.fg

Activitate aka.fg

Discuție Mostenire
Buna seara, intrebarea me este: -cum se poate intra in posesia deplina a unui apartament, cand esti comostenitor, dar acesta este gajat la banca, in favoarea celuilalt comostenitor( deci suntem doi)? Va multumesc mult.
Buna seara tuturor,as avea nevoie de indrumare comerciala intr-o firma mixta romano-franceza,referitor la insolventa si lichidarea judiciara a unei firme inmatriculata in Franta. Multumesc anticipat celor ce pot da indrumari.
Buna seara,cu multumiri anticipate tuturor celor ce vor raspunde. Intrebarea este daca se mai poate cere intrarea in insolventa dupa vechiul cod,sau daca nu, care este procedura in acest moment? Cu stima.
Răspuns la discuția Recuperare investitie din firma
Buna ziua,tocmai de aceea am si lansat acest subiect,caci acest asociat doreste sa-si retraga rapid banii investiti in firma,apoi sa ramana in continuare cu cei 40 %. Eu i-am explicat ca aportul lui ramane in firma atata timp cat exista si firma,si are dreptul sa-si ia 40% din dividende la sfarsit de an,dar el NU,sus si tare ca intai trebuie sa-si retraga banii investiti. Cand i-am replicat ca bine,atunci si eu trebuie sa-mi retrag cei 60%,mi-a replicat ca nu,caci aceasta investitie este in spatiul meu. I-am replicat ca ar trebui sa fie multumit ca nu plateste chirie,dar el o tine una si buna pe a lui, ceea ce nu mi se pare normal,chiar daca nu sunt un specialist.Consider ca retragandu-si aportul este ca si cum nu ar mai avea nici o contributie,sau ca si cum s-ar retrage din firma.,Dar cei 40%,evident ca doreste sa-i ramana. Se naste intrebarea mea,dupa logica simpla, cim sa mai ai 40%,daca nu mai ai participatie? Va multumesc mult,si astept cu nerabdare raspunsul dvs. Cu stima.
Buna seara,si multumesc anticipat tuturor celor ce vor raspunde solicitarii mele. Intrebarea mea se refera la care este modalitatea de a recupera investitia facuta intr-o firma? Mai exact asociatul meu cu 40% aport,vrea sa-si scoata(recupereze),investitia facuta,numai ca atunci cand i-am spus ca si eu am investitie facuta,si este normal sa mi-o recuperez si eu atunci, mi-a replicat ca aceasta este la mine in proprietate,si eu nu am de ce sa recuperez investitia. Nu stiu cum se procedeaza,si asa ca cer ajutor. Toate cele bune
cuantumul sumei este de 21500 Ron,ca o transa dintrun contract care nu s-a mai dus la bun sfarsit
Buna seara,va rog frumos un raspuns la o intrebare: in cazul unui SRL( care in aceasta situatie este cu administrator unic), in cazul in care firma pierzand un proces,nu are cu ce plati,ce se poate intampla? Cu stima,si multumiri.
Discuție inxolventa
Buna seara,multumesc anticipat celor care raspund la urmatoarea intrebare: daca intra un SRL in insolventa la cerere,si vrea apoi sa cumpere un teren care a fost initial concesionat, se mai poate? Cu stima
Buna seara,am o intrebare,daca declansez procedura de insolventa la un SRL, mai pot fi administrator la un altul? Multumesc mult
Buna seara,doresc o lamurire pentru care multumesc anticipat. Exista un SRL care v-a ajunge la executare silita.Acest SRL are un teren in concesiune,care am inteles ca nu poate fi executat,nefiind proprietatea firmei. Acum apare intrebarea: pe acest teren exista o magazie( deci constructie)care este pe firma, deci aceasta poate fi supusa executarii. Dar de aici se poate ajunge mai departe ,respectiv in a revendica terenul de sub constructie,sau care ar fi urmarea cu terenul in cazul executarii constructiei? Se poate scoate la vanzare doar constructia?,sau ce variante exista? Multumesc inca o data.