avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters107946

Activitate ContSters107946

Nu iti trebuie nici unul nici celalalt cod. Si oricum activitatea de comert cu ridicata al materialului lemnos, etc.... nu necesita autorizatie de mediu.
Răspuns la discuția deszapezire!!!
Daca activitatea pe care o desfasurati intra in sfera activitatii drumarilor nu codul CAEN 8129 este cel pe care tr sa-l aveti inscris in certificatul constatator si dupa care sa va ghidati. Dar chiar si asa, nu aveti nevoie de autorizatie de mediu.Deszapezirea facuta de drumari are cod CAEN 5221 rev2 sau 6321 rev1, adica servicii de exploatare a autostrazilor, soselelor, podurilor, tunelurilor,....
Răspuns la discuția Dezmembrari autoturisme,
Cind veti afla ce inseamna de fapt activitatea de dezmembrare vi se va face parul maciuca.Pentru a va lamuri v-as indica sa plecati de la a citi HG 1633/2009 care modifica si completeaza HG 2406/2005 si HG 1313/2006 si dupa aceea sa va mai ginditi.
Răspuns la discuția Acte necesare
Legislatia de mediu privind deseurile este destul de complicata asa ca ar fi bine daca ati da mai multe detalii pentru a fi indrumat corect ce puteti face si in ce conditii.
Tr sa va adresati la ORC Arges pt a va declara punctul de lucru la Sibiu.Dupa aceea, pt obt autorizatiilor in vederea functionarii va veti adresa institutiilor din Sibiu.
In niciun caz.Eliberarea autorizatiei de construire are la baza un dosar continind acte de reglementare emise de mai multe institutii avizatoare.
Răspuns la discuția producator agricol autorizat
Sincera sa fiu nu prea inteleg ce este cu impozitul, norma de venit, de ce ar tr sa stati pe la finante...Cei 500 RON sunt tariful pentru obtinerea autorizatiei care se platesc o data, iar autorizatia este valab 10 ani.Daca Garda de mediu teritoriala nu va depistat pina acum este norocul dvs, puteti functiona in continuare dar va avertizez ca si dc va prinde amenzile pot fi ridicate pina la 1 miliard lei vechi. In loc sa pierdeti acesti bani la o adica, v-ar fi mult mai bine daca ati accesa fonduri europene avind la baza o autorizatie de mediu. Va sfatuiesc sa va mai ginditi si daca totusi luati o hotarire apelati cu incredere la colegii mei de la Ag pt protectia mediului teritoriala pt a va indruma corect in ceea ce aveti de facut.
Răspuns la discuția infiintare restaurant
Personal nu ma agasati cu nicio impertinenta. Nu sunteti obligat sa cunoasteti legislatia din toate domenii.Este ffff bine ca ati facut aceste precizari.Cofetaria nu se autorizeaza dar laboratorul da, daca faceti mai mult de 1 tona/zi produs finit. Codul CAEN este 1071 si se declara la ORC.Tariful de 500 RON este pt obt autorizatiei.Pt mai multe lamuriri este indicat sa mergeti la Ag pt protectia mediului teritoriala si colegii mei din tara va vor indruma cu multa competenta.
Comertul cu ridicata legume fructe prin standuri nu se autorizeaza din punct de vedere al protectiei mediului. Se autorizeaza doar comertul cu amanuntul de produse alimentare, bauturi si tutun care se desf numai in hipermarketuri, supermarketuri, complexe comerciale. Dar pt a fi acoperit puteti merge la Ag pt protectia mediului teritoriala si sa solicitati o negatie. Veti avea la dvs o copie dupa certif de inregistrare a societatii si certif constatator al pct de lucru cu activ cod CAEN pe care o desfasurati dvs.
Răspuns la discuția infiintare restaurant
Haideti sa incepem cu ordinea fireasca a lucrurilor: daca restaurantul nu este inca construit va tr sa mergeti la primaria locala si sa solicitati certificat de urbanism. In functie de ce se inscrie in CU exista 2 posibilitati-sa se solicite realizarea unui plan urbanistic de detaliu sau unul zonal si at veti depune la Agentia Regionala de Protectia Mediului o docum de plan urbanistic, sau nu. In cazul in care nu se solicita realizarea PUD-lui sau a PUZ-lui se va merge la Ag. pt Prot Mediului teritoriala cu un dosar constind in:-o copie dupa CU,memoriul tehnic intocmit de un proiectant autorizat conform Ord. 860/2002 pt aprobarea procedurii de emitere a acordului de mediu, piesele desenate tot de catre proiectant si tariful de 100 RON la depunere.In fct de incadrarea si analiza documentatiei se vor plati si alte tarife ulterior.Procedura poate dura intre 20 zile lucratoare si 1 an dc nu va grabiti.
In situatia in care restaurantul este deja construit si are peste 100 locuri, veti depune la ag teritoriala un dosar care va avea: fisa de prezentare si declaratie-modelul se gaseste in Ord. 1798/2007 pentru aprobarea procedurii de emitere a autorizatiei de mediu, copie dupa certificatul de inregistrare a societatii, copie dupa certificatul constatator al punctului de lucru emis conf Legii 359/2004 a ORC-lui cu declararea activ cod CAEN 5610, plan de situatie, plan de incadrare in zona a obiectivului, copii dupa contractele de utilitati, fise de securitate dc folositi substante chimice si tariful de 500 RON. Procedura poate dura intre 30 zile lucratoare si...ani dc nu va grabiti.Bafta!