avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Activitate ionuth

Activitate ionuth

Bună ziua , în ce sens " nu se aplica retroactiv " ? Cei care au depus solicitarea și au luat prima transa nu mai primesc și celelalte transe ? Sau nu se mai primesc dosare pentru restituire suma ?
Buna ziua, va rog sa ma sfatuiti cum sa fac sa-mi castig drepturile legale.Ma aflu in concediu postnatal,iar de la 1 aprilie intru in concediu pt cresterea copilului 2 ani de zile.Pe data de 4 ian.2010 si 2 febr 2010 am depus la firma unde lucrez doua cereri prin care am solicitat sa mi se ofere diferenta de 15% pana la salariul brut conform art.66 din CCMUNN si un venit mediu pe unitate la nasterea copilului(ianuarie) conform art. 51 .
De pe 21 ianuarie presedintele companiei a fost demis,conducerea companiei a fost preluata de catre o comisie de supraveghere pana ce actionarii straini vor hotara ce se va face cu compania.Aceasta se afla acum in redresare financiara prin administrare speciala. Tin sa va spun ca din ianuarie incerc sa vorbesc si sa ma vad cu administratorul companiei si nu reusesc datorita secretarei.
Azi am primit de la companie o notificare prin care mi se aduce la cunostinta faptul ca firma e in redresare financiara si ca o sa se aloce veniturile cerute cand actionarii vor acorda fonduri banesti prin care sa se acopere obligatiile de angajator.

Spuneti-mi va rog,ce pot sa fac, ca sa beneficiez de drepturile mele. Compania ,deoarece inca nu au mai fost date salariile pe februarie si martie , este obligata sa-mi dea banii pe care ii solicit conform legii in momentul in care se va da salariul pe februarie?Intreb ,pentru ca banii solicitati m-ar ajuta foarte mult daca imi vor fi trecuti ca diferenta pe ianuarie ,cand am nascut,pentru ca se iau in calcul la indemnizatia de crestere copil.
Va rog sfatuiti-ma ce sa fac?