avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Activitate av.dudu

Activitate av.dudu

Răspuns la discuția Mostenire proprietate
andymaurul a scris:

Mahetin a scris:

Ce fel de document este, Constract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager sau Testament (care nu poate fi cu uzufruct viager pentru ca beneficiarul uzufructului viager nu mai traieste)?


Utilizatorul a indicat contractul de vanzare cumparare cu uzufruct viager,si nu un testament.


Tocmai, ca a indicat testamentul. Sa se hotarasca.

Tocmai asta este problema principala, faptul ca ar fi bun comun.
Nici cumparatoarea nu are urmasi, doar o nepoata de verisoara, careia si-ar dori sa ii lase imobilul, pt asta incearca sa isi puna ordine in acte.
Despre prezumtivul sot nu mai stie nimic, e posibil sa fi si murit, dar asta e alta discutie, ca el are urmasi, deci o eventuala dezbatere a succesiunii nu o avantajeaza pe cumparatoare.
Nu stiu unde o sa se indrepte... ne gandeam ca in instanta poate proba ( cu martori) ca sunt separati in fapt, si cu inscrisuri ca banii proveneau din vanzarea altui imobil de catre mama cumparatoarei.
Credeti ca ar fi o sansa totusi cu uzucapiunea?
Il detine, doar ca nu vrea sa obtina actele pe casa pe numele amandurora. S-au despartit de mult, au coabitat matrimonial o singura luna, prin anii 60, el si-a intemeiat alta familie, cumparatoarea nu vrea sa ii faca lui avere, din moment ce a contribuit 100% la achizitionarea imobilului. Doar ca din rusine sau alte motive legate de gura lumii, nu a dat divort.
@Kyandra
Varianta dvs. pare cea buna, cu cateva mentiuni:
cumparatoare este in varsta ( 72 de ani), greu deplasabila, se pot face demersurile de catre un mandatar sau avocat?
Cam cat dureaza?
O problema ar fi si la actele de stare civila, pt ca de drept, este casatorita, dar separata in fapt de peste 40 de ani, dinainte de achizitionarea imobilului.
Atunci nu s-ar putea obtine ordinul prefectului pt teren si OUG64/2010 pt constructie, sa evitam instanta?
Buna ziua,
in 1970 s-a achizitionat un imobil cu chitanta de mana. Vanzatorul a decedat, nu are urmasi, iar cumparatorul doreste sa isi faca acte de proprietate. Nu poate sa solicite instantei o hotarare care sa tina loc de titlu, pt ca a murit vanzatorul? sau poate?
Sau sa incerce uzucapiunea de 30 ani?
Sau are sanse sa obtina ordinul prefectului? mentionez ca imobilul= teren + casa, intravilan.

Multumesc.
Speta: contestatie la executare (de catre ANAF), contencios administrativ, reclamantul PFA a facut plati cu OP dar nu are facturi in urma achizitiei unor bunuri ( in 2006). SC vanzatoare ( a bunurilor respective) a intrat in reorganizare, nu i se mai da de urma, cine l-a absorbit nu recunoaste nici o legatura cu "absorbita". Pot sa o chem totusi in garantie pe SC vanzatoare pe obligatia de a face pt a-mi emite/remite facturile? sau exista alta varianta?
Răspuns la discuția Stagiar 2011
R. a scris:

@av.dudu
sunteti Baroul Bucuresti?


Nu, Constanta:(
Răspuns la discuția Stagiar 2011
Si pe mine ma intereseaza cm sa fiu mai independent de maestrul meu, care mi-a spus ca face un gest crestinesc ca imi pune stampila pe contractul de colaborare/formare initiala, ca sa intru in profesie, dar sa nu il intreb nimic, sa nu ii cer nimic ca nici el nu o sa-mi ceara nimic.
In conditiile astea m-ar interesa si pe mine cum e cu oficiile si daca pot sa nu il deranjez cu ( aproape) nimic pe "maestru".
Bineinteles ca o sa aflu in timp...
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
Nu mai e acelasi decan, proasto ( a satului)!
Nu mai fiti penibili, puneti mana pe carte.
Voi si daca aveati banii de spaga, habar n-aveati cui sa-i dati.
La munca, nu la intins mana!!