avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Activitate utilizator 01

Activitate utilizator 01

Răspuns la discuția probleme cu minor
AVLIL a scris:

................
Ca unele lucruri care li se cer sunt rele si altele sunt bune ramane de dovedit. Asa incat nu inteleg exact daca a merge la acel restaurant e rau, care este exact partea negativa din acest lucru?
Ce oameni sunt acolo? Ce anturaj?
I.................


Doamna avocat AVLIL, daca nu intelegeti ce e rau si care e partea negativa in faptul ca un copil de 13 ani merge zi de zi cate 2 ore intr-un restaurant, mi se pare grav si poate ar fi mai bine sa va concentrati pe alte spete decat cele cu minori!
Ce oameni sunt acolo??? Ce anturaj??? Pe ce lume traiti doamna?? Nu e Capsa anilor 20'-30' unde se intalneau scriitori si oameni de stiinta!
Inchideti ochii 1 minut doamna, imaginati-va fiul de 13 ani intar-un restaurant, zi de zi, apoi va rog spuneti-va singura argumentele de mai devreme in oglinda!
Multumesc!
Dupa divort minorul a fost incredintat mamei.
In acest moment situatia sta in felul urmator: copilului (13 ani) i se cere de mama sa ca dupa orele de scoala sa se duca la sediul firmei acesteia sau, mai nou, la restaurantul pe care il patroneaza, in lo ca acesta sa se duca acasa. Timpul pe care il petrece zilnic la restaurant este de 1-2.5 ore, dupa care este trimis acasa cu una din masinile firmei. La explicatiile si nemultumirea exprimata de tatal copilului, mama a ripostat ca aceasta nu este treaba lui, ca, de fapt, copilul merge acolo sa manance!
Mai mult, anturajul din jurul copilului si modul in care este influentat fac ca acesta, la randul lui, sa considere de neinteles pozitia tatalui, replicandu-i acestuia ca "este restaurantul meu" si "tu stii cum sunt eu tratat cand ma duc acolo??"
Va rog sa-mi spuneti ce se poate face, legal, psihologic, moral, pentru a smulge copilul din aceasta situatie? Nu neaparat reincredintare, desi poate fi si asta o solutie; copilul este influentat sa priveasca orice actiune a tatalui ca fiind indreptata impotriva lui sau a mamei...
Multumesc
Răspuns la discuția acte proprietate
Multumesc mult!
Răspuns la discuția acte proprietate
Da, toate acestea exista, dar mi se pare anormal si ilogic sa ma plimb mereu cu "n" acte, sa alerg dupa legalizari, in loc sa pot obtine un singur act!
Buna ziua,
In urma partajului dupa divort am ramas in casa construita pe timpul casatoriei.
Nu am avut act de proprietate ci doar autorizatie de constructie si de peste tot mi s-a spus ca aceasta tine loc de act de proprietate, impreuna cu actul de partaj
Intrebarea este: de acum incolo, peste tot unde voi mai avea nevoie de actul de proprietate, eu trebuie sa am mereu copii legalizate dupa actul de partaj, sentinta de divort etc?
Nu pot cere sau nu se poate emite actul de proprietate in baza actelor de mai sus, odata pt totdeauna? Sau care e solutia totusi?
Multumesc