avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte proprietate

Buna ziua,
In urma partajului dupa divort am ramas in casa construita pe timpul casatoriei.
Nu am avut act de proprietate ci doar autorizatie de constructie si de peste tot mi s-a spus ca aceasta tine loc de act de proprietate, impreuna cu actul de partaj
Intrebarea este: de acum incolo, peste tot unde voi mai avea nevoie de actul de proprietate, eu trebuie sa am mereu copii legalizate dupa actul de partaj, sentinta de divort etc?
Nu pot cere sau nu se poate emite actul de proprietate in baza actelor de mai sus, odata pt totdeauna? Sau care e solutia totusi?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:52, 29 Octombrie 2009
Solutia ar fi sa va adresati instantei printr-o actiune in constatarea proprietatii, pe baza tuturor probelor prezentate de dvs. Hotararea judecatoreasca emisa va constitui act de proprietate.
Banuiesc ca aveti act de proprietate pe teren, autorizatie de constructie, proces-verbal de receptie ,act de partaj.Din pacate cu acestea va trebuii sa va prezentati mereu unde va fi nevoie.
Da, toate acestea exista, dar mi se pare anormal si ilogic sa ma plimb mereu cu "n" acte, sa alerg dupa legalizari, in loc sa pot obtine un singur act!
Eu revin si va sfatuiesc sa incercati varianta propusa de mine.
Pentru a va da sperante, va spun ca exista si alte spete (antecedente) solutionate astfel de instantele de judecata.
Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Act de vanzare/dreptul fostei sotii la pamant RCristofor RCristofor Buna seara, la recomandarea unui prieten am decis sa cer parerea unui avocat sau unei persoane care are cunostinte in domeniul urmatoarei probleme: Incep cu ... (vezi toată discuția)
Care este amenda pentru casa construita fara autorizatie? dinuandreea1989 dinuandreea1989 parintii mei au divortat de curand si nu au facut partaj. casa in care locuiesc eu, tatal meu si sora mea(pentru ca mama a ales sa plece) este trecuta pe ... (vezi toată discuția)
Procesul verbal de receptie = act de proprietate? Crinel Crinel La finalizarea unei constructii in baza autorizatiei de construire, procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor intocmit de primarie tine loc de act ... (vezi toată discuția)