avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Activitate arghir ilie

Activitate arghir ilie

Bună ziua. Părinții mei au cumpărat un teren cu chitanță de mână în 1958.Ulterior am aflat ca vânzătorul era de fapt un mijlocitor, nefiind proprietarul de drept. In 2023 am deschis CF pe numele meu în baza legii 7/1996 art 13 lit 7. Menționez ca dețin calitatea de moștenitor 100%. Ce se poate face mai departe? Uzucapiune se poate neștiind proprietarul adevărat?
Răspuns la discuția Accident auto, despagubiri
Totusi nu mi-ati raspuns la intrebare.Se poate indrepta juridic celalalt sofer impotriva fiului meu?Cu ce consecinte?
Răspuns la discuția Accident auto, despagubiri
Am inteles.Contuzia a avut-o fiul meu , vinovat de accident (ulterior s-a constatat ca era fractura si a fost internat 2 zile pentru ca acuza dureri in zona toracelui , probabil de la centura).Celalalt sofer a refuzat acordarea primului ajutor atunci cand a venit salvarea ,nu a acuzat nici un fel de dureri cat timp am fost impreuna, dar s-a dus la IML dupa 2 zile de la data accidentului.
Buna ziua . va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
In dimineata zilei de 04.06 ora 5 fiul meu conducea (Kia Ceed 45000 km) pe un drum judetean fiind in masina cu un prieten.La intersectia cu un drum national nu a vazut semnele de circulatie si a intrat in intersectie fara sa se asigure fiind lovit de un autoturism Skoda Fabia(85000 km).In urma coliziunii cele doua auto au fost avariate destul de grav.
Un echipaj de politie a sosit la fata locului , luand alcoolemia celor doi soferi( 0 la amandoi) facand poze si spunandu-le celor doi implicati sa vina la politie la ora 8.
A venit si un echipaj de salvare ce era in zona si s-a oferit sa acorde primul ajutor.Fiul meu a fost bandajat la mana dreapta(contuzie) ceilalti doi (prietenul fiului meu si celalalt sofer) spunand ca nu au nevoie de ajutor.
In jurul orei 6 am ajuns si eu ,am chemat o platforma pentru ridicarea masinii si impreuna cu fiul ,prietenul sau si celalalt sofer am mers cu masina mea la locatia unde urma sa las masina.Intre timp prietenului fiului meu i s-a umflat genunchiul, l-am trimis la spital unde s-a constatat ca nu avea decat o contuzie., dupa care eu , fiul meu si celalalt sofer am mers la politie.Aici s-au dat declaratiile corespunzatoare (nu au rezultat victime) s-a intocmit procesul verbal si s-au eliberat autorizatiile de reparatie,dupa care l-am dus pe celalalt sofer pana in fata blocului.De mentionat ca in tot acest timp celalalt sofer nu a spus ca l-ar durea ceva.
Problema este:
Dupa 2 zile celelalt sofer il suna pe fiul meu si ii spune ca merge la IML daca nu ii da 10000 euro.L-am sunat eu , l-am imtrebat daca a deschis dosar de dauna si mi-a raspuns ca inca nu.I-am spus sa-si deschida dosar de dauna si sa ma anunte si pe mine.
Dupa alte doua zile l-am sunat , mi-a raspuns o doamna care mi-a comunicat ca nu poate vorbi , am spus ca-l voi suna mai tarziu dar m-i s-a raspuns ca nici mai tarziu nu va putea vorbi.
Se poate indrepta juridic celalalt sofer impotriva fiului meu?
care ar fi consecintele ?
Multumesc foarte mult
Răspuns la discuția acordare somaj
Chiar nimic?
Nu concediu crestere copil?
Nu ajutor de somaj?
Nu ajutor social?
Discuție acordare somaj
Buna ziua
Fiica mea a terminat facultatea in 2011.Din iulie 2012 pana in mai 2015 a lucrat in Guersney(canalul Manecii) dupa care a revenit in tara , nascand in septembrie 2015.
Poate beneficia de somaj in conditiile in care nu a lucrat deloc in tara?Mentionez ca insula Guersney nu face parte din UE
Cu stima
Ilie Arghir
Buna ziua
Fiica si ginerele meu au lucrat cu contract de munca in insula Guersney timp de 3 ani.Anul trecut in luna mai au revenit in tara , ginerele angajandu-se pri iulie,iar fiica mea a nascut in septembrie.
Poate beneficia unul din ei de concediu si indemnizatie crestere copil?
Cu stima
Ilie Arghir
Ce trebuie sa fac ca sa obtin pordinul prefectului pentru un imobil din sectorul 3 ,aflat pe un teren ce a fost cumparat in 1958 in baza unei chitante de mana de catre parintii mei , vanzatorul figurand doar cu numele de familie ,fara prenume ,adresa,sau alte date de identificare.Din istoricul de rol fiscal cat si din istoricul de numar reiese ca din 1958 pana in prezent tatal meu a figurat ca proprietar.
parintii mei au cumparat in 1958 pe baza unei chitante de mana un teren ,pe care pina in 1960 au construit din resurse proprii o casa.In acea chitanta vanzatorul era mentionat doar cu numele de familie,fara domiciliu sau alt act de identitate.In istoricul fiscal ,in istoricul de numar,si in cel juridic tatal meu apare ca proprietar(titular) din 1960 pina in prezent fara intrerupere.Ce trebuie facut pentru intocmirea actelor de proprietate?