Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
cristian i a scris:
adi_09 a scris:
cristian i a scris:
dreptul special de mostenire al sotului supravietuitor
a.are natura juridica a unui legat prezumat de lage
b.se pierde in concurs cu mostenitorii rezervatari
c.il obliga pe acesta sa contribuie la plata datoriilor si sarcinilor succesiunii ,proportional cu vaoloarea cotelor succesorale la care este chemat in virtutea legii
d.niciuna
c
la,,a,, -avem 2 teorii
1.teoria legatului prezumat (doctrina si practica jud ,de la ,,inceputuri,,,,,,cum zice Mirei
2.un dr de mostenire legala-practica jud recenta
la,,b,,-doar cu descendentii
la,,c,,-nu in virtutea dr special contribuie,ci in calitatea de mostenitor legal-art 1155
am folosit.Institutii-Boroi/Stanciulescu/pag 556
@Adi-contribuie...... dar nu pt dreptul special...
mie mi se pare ca grila poate fi intrepretata in doua moduri adica exclusiv dreptul special il obliga la plata cheltuielilor succesorale sau (asa cum am interpretat-o eu) in sensul ca faptul ca sotul are un drept special de mostenire nu il exonereaza de la plata cheltuielilor succesorale, deci desi sotul are un drept special de mostenire este obligat la suporatea cheltuielilor succesorale.
multumim frumos de sfaturi
eu inteleg foarte bine textele si cred ca as face mai multe puncte asa decat sa ma impotmolesc la nu stiu ce analitic, desi am facut mate-fizica si rezolvam din gazeta sinu cred ca am probleme cu logica seaca
de ce se transcriu intrebarile, nu te lasa afara cu foile cu subiecte?
ralphy33 a scris:
nu...nu e asta...asta e certificat fiscal...tie iti trebuie altceva...adeverinta din care sa rezulte ca nu ai savarsit contraventii shi nu ai fost sanctionat...asta se ia de la Taxe si Impozite locale (deci nu Administratia financiară)
ii rog pe cei care au obtinut adeverinta privind contraventiile sa ne spuna si noua de unde au luat-o si ce contine exact..eu am fost azi pe la diverse institutii..nimeni nu stie nimic..mi-au dat un certificat fiscal si atat..multumesc
@pink13 Si mie imi place Neagu la procedura insa cred ca prioritate ar trebui sa aiba cel
care are pixul in mana si concepe grilele. Restul oricat de buni ar fi doar complementari.
mayaele a scris:
in acest an a fost o grila din art 320 indice 1. cu privire la acest articol, Curtea a constat ca disp sunt neconstitutionale, in mas in care nu permit aplicarea legii pen mai favorabile tuturor sit juridice nascute sub imperiul legii vechi, (...) si ca nu ofera suficiente drepturi si garantii procesuale justitiabililor pt apararea intereselor cores. pozitiei lor procesuale.
voi cum tratati articolele declarate neconstitutionale? le invatati ca atare? In fapt, ele se aplica???multumesc.
isis, gheisha..anyone...?
dclaratia aceea pe propria raspundere privind domiciliul avut in ultimii 3 ani trebuie sa imbrace o anumita forma? e ceva standard sau nu are importanta cum o formulam?...multumesc si ...felicitari tuturor, admisi sau respinsi, cred ca toti meritam sa fim respectati si apreciati pt efortul depus si totodata sa nu transformam acest forum, care ne-a fost atat de util pana in acest moment, intr-un taram de razboi...va felicit pe toti!