avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters110396

Activitate ContSters110396

Buna ziua...
As dori sa ma lamuriti in ceea ce priveste urmatoarea situatie:
...Proprietar al apartamentului in care stau este tatal meu care nu mai locuieste de ani buni in acel apartament, dar cotele de intretinere catre asociatie le platesc eu ca si locatar. As dori sa-mi spuneti cine trebuie sa fie trecut pe chitanta? Eu care locuiesc si platesc sau tatal meu...
Multumesc...
da ,sintem constituiti in asociatie de proprietari
Răspuns la discuția Caldura la comun
asta i-am spus si eu dar dumnealui invoca art 40 alin1) si alin 2) din H.G.nr. 1588|2007 care in interpretarea lui ,nu ii da dreptul sa aplice calculul pe cota parte indiviza pt caldura pe spatiile comune asa ca de cind a inceput facturarea caldurii ne-a "procopsit" pe cei fara CT cu toata suma facturii de la furnizor(RADET)
Nici un apartament (si aici ma refer la cele nedebransate de la sistemul centralizat de termoficare) nu are montate repartitoare de costuri pe calorifere
va deranjez iarasi cu rugamintea sa ma lamuriti in legatura cu plata agentului termic pe casa scarii{partile comune}.In baza caror articole de lege se poate calcula si pune la plata cheltuielile energiei termice pe casa scari intr-un imobil de tip condominiu in care exista atat proprietari care au centrala proprie de apartament cit si proprietari nedebransati de la sistemul centralizat de termoficare, imobil care nu este prevazut cu repartitoare de costuri pt agentul termic nici pe casa scarii si nici vreun proprietar nedebransat nu poseda asa ceva.am apelat la dv pentru ca administratorul care il avem sustine ca nu are baza legala pt a calcula caldura pe spatiile comune raportat la cota parte indiviza in plus sustine ca nu indeplinim conditiile prevazute de art 40 alin.1 si nici conditiile alin.2 din legea 230|2007
va deranjez iarasi cu rugamintea sa ma lamuriti in legatura cu plata agentului termic pe casa scarii{partile comune}.In baza caror articole de lege se poate calcula si pune la plata cheltuielile energiei termice pe casa scari intr-un imobil de tip condominiu in care exista atat proprietari care au centrala proprie de apartament cit si proprietari nedebransati de la sistemul centralizat de termoficare, imobil care nu este prevazut cu repartitoare de costuri pt agentul termic nici pe casa scarii si nici vreun proprietar nedebransat nu poseda asa ceva.am apelat la dv pentru ca administratorul care il avem sustine ca nu are baza legala pt a calcula caldura pe spatiile comune raportat la cota parte indiviza in plus sustine ca nu indeplinim conditiile prevazute de art 40 alin.1 si nici conditiile alin.2 din legea 230|2007
asta vroiam sa sa ma lamuriti si pe mine :presedintele pe cine si in ce baza poate mandata pe cineva sa reprezinte asociatia intr-un proces cu unul din proprietari
In baza carei legi poate sa mandateze pe oricine careia ii face procura de reprezentare judiciara pentru ca eu am un proces pe rol cu administratia pentru anularea procesului verbal si implicit anularea hotararii adunarii generale cu privire la plata datoriilor(acumulate in decursul anilor din cauza proastei gestionari a administratiei) catre RADET,datorii care ar trebuie platite doar de propritarii fara CT si nedebransati de la sistemul centralizat de termoficare,cu toate ca aceste datorii provin de pe vremea cind majoritatea proprietarilot inca erau bransati la sist. centralizat.
As dori sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema juridica a asociatiei de proprietari. Continutul legii 230|2007 Art.18 alin.(3) , (7) l-am inteles.Pe cine poate sa mandateze presedintele asociatiei de proprietari intr-un proces civil cu unul dintre proprietari si in baza carei legi(in-afara de un avocat angajat care presupun ca in momentul infatisarii in proces trebuie sa faca dovada ca este angajat de Asociatia de proprietari ca sa o reprezinte in instanta)
In cazul in care pe scara sint apartamente cu si fara centrala termica de apartament si neexistind repartitoare de caldura la cei nedebransati de la sistemul centralizat de termoficare, cine plateste si cine nu caldura pe spatiile comune pentu ca domnul administrator zice ca nu are cum sa calculeze si nici nu poate sa bage la plata pe cei cu centrala proprie pentru ca nu are baza legala si pentru ca nu exista repartitoare de caldura la cei nedebransati.