avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chitanta de plata la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chitanta de plata la intretinere

Buna ziua...
As dori sa ma lamuriti in ceea ce priveste urmatoarea situatie:
...Proprietar al apartamentului in care stau este tatal meu care nu mai locuieste de ani buni in acel apartament, dar cotele de intretinere catre asociatie le platesc eu ca si locatar. As dori sa-mi spuneti cine trebuie sa fie trecut pe chitanta? Eu care locuiesc si platesc sau tatal meu...
Multumesc...
Cel mai recent răspuns: c0stii , utilizator 23:34, 8 Decembrie 2012
cand se achita impozitul la casa sau masina se trece proprietarul si nu numele celui care a platit. este aceeasi situatie.chiar daca locuiti in casa tatalui, logic este sa fie trecut proprietarul locuintei. numai in cazul existentei unui contract de inchiriere cred ca poate fi trecut chiriasul pe chitanta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2012
cyan, moderator
Pentru asociatie nu are importanta cine plateste.
Singurul interes este al dv.
Administratorul va poate trece pe dv. sau pe tatal dv.
Dvs ca si locatar in apartament ,aveti domiciliul legal la acea adresa?
Interesul comun al proprietarului si al asociatiei de proprietari este de achitare cote lunare individuale,indiferent de cine face concret plata
Sunt situatii in care plata se face prin corespondenta postala de catre terti si pentru ca suma sa fie corect repartizata si evidentiata ,expeditor este proprietarul imobilului ,iar destinatarul este asociatia de proprietari
Chitanta poate fi eliberata pe numele proprietarului sau pe numele persoanei care plateste efectiv, sigur cu mentiunea clara a apartamentului pentru care se plateste.
Noi avem un proprietar care a inchiriat apartamentul unui student strain. In fiecare luna asociatia primeste banii in contul bancar pentru acel apartament. In extrasul de cont nu apare numele proprietarului si nici al chiriasului ci al unor prieteni romani. Probabil colegi de facultate care-l ajuta pe strain sa faca plata prin banca. Dar gasim in extrasul de la banca adresa apartamentului respectiv si stingem datoria acelui apartament.
depinde din ce punct de vefere te afecteaza pe tine sau ce interes ai
de ex la mine la asociatie am avut cazuri de astea si am procedat astfel:
proprietarul apt nr.10 este georgescu doru
plata la regie o facea un nepot care il ingrija popescu marian
pe chitanta scriam:georgescu doru prin popescu marian

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata intretinere bloc carmen bodeanu carmen bodeanu Buna ziua, As dori sa-mi spuneti si mie pe numele cui trebuie facuta chitanta care atesta plata intretinerii la bloc,in conditiile in care locatarul nu este ... (vezi toată discuția)
Numele fiicei pe listele de plata florican florican Buna ziua, Avem in proprietate doua apartamente. Intr-una stau eu cu sotul, in cealalta sta fiica noastra cu sotul. Pe tabelul nominal al ... (vezi toată discuția)
Tarati intr-un proces cu asociatia de proprietari gabriela68ful gabriela68ful Nu imi dau seama ce se intampla cu justitia, cum se pot face atatea faradelegi si ilegalitati ? Pe scurt, am inchiriat un apartament cu un coleg de servici pe ... (vezi toată discuția)