avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Activitate alexandru23

Activitate alexandru23

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnul profesor poate recurge la scaderea noteri la purtare, la exmatriculare temporara sau definitiva sau la alte metode agreate de sistemul de invatamant.
Cat priveste educatie, partea in care copilul a stat o ora in picioare, cerand, din cand in cand, respectuos sa se aseze ati citit-o/retinut-o? Denota comportamentul unui copil neasculatator, rau intentionat sau comportamentul unui copil educat si cu bun simt?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mda, Aparent suntem o generatie obisnuita cu abuzurile si ne este greu sa ne dam seama cand suntem abuzati si prin urmare nici nu o sa luptam impotriva abuzurilor. Nu inteleg nici comporatiile cu in trecut ce nu sunt deloc constructive. Da, si eu am fost batut la palma cu aratatorul si daca am retras mana si s-a rupt a trebuit sa aduc altul, evident de catre parintii mei. Nu am vrut sa spun ce a facut copilul, tocmai pentru a evita astfel de discutii puerile.
Eu vorbesc de o pedepasa fizica, o umilire in fata clasei, un comportament nu numai neadecvat, dar pe care domnul profesor ar fi trebuit sa-l previna. Cititi codul etic al profesorului pentru a vedea care sunt responsabilitatile lui,

[ link extern ]

Cititi aici sa vedeti ce inseamna tortura fizica, in cazul in care nu aveti rabdare:

Pozițiile forțate:
Victima poate fi forțată să stea în anumite poziții pentru câteva ore.Pe deasupra el mai poate fi supus bătăilor,suspendări de corp a anumitor greutăți etc.
l-am intrebat, dar nu vreau sa intru in detalii. In primul rand nu a facut nimic grav, dar revin cu ideea ca indiferent ce ar fi facut o astfel de pedeapsa nu se justifica in niciun fel. Sa stiti ca abuzul fizic nu inseamna ca trebuie sa fie cu contact fizic, mai cititi despre modalitatile de tortura, de exemplu imaginati-va inchis(a) intr-o celula in care nu puteti sta nici in picioare nici culcat. Nu va loveste nimeni, dar este un abuz fizic?
Incercati dumneavoastra sa stati 50 de minute in picioare fara sa va miscati, fara sa puteti vorbi, fara sa faceti ceva, pur si simplu stati in picioare si atat si apoi va rog sa-mi spuneti daca e mult spus sau nu.

Desigur ca este vorba si de o cercetare disciplinara, dar eu intrebam daca nu se poate dubla cu o actiune in instanta. Dupa cum spuneam atitudinea celor din conducerea institutiei de invatamant a fost relaxata (si sunt politicos). In cel mai bun caz, probabil ca i se va spune profesorului ca un parinte s-a plans de comportamentul lui.
Desigur ca este dreptul meu constitutional, eu voiam sa stiu ce sanse de reusita am si cum pot afla pasii ce trebuiesc efectuati. Poate un avocat care este pe forum este dispus sa avem o discutie offline/online pe aceasta tema.
Desigur aceasta este o optiune. Raspunsul se da in maxim 30 de zile lucratoare, la inspectorat probabil tot asa. Dupa cum spuneam nu sunt increzator ca se va intampla ceva. Copilul il va avea in contonuare la ora pe acest individ. Voiam sa stiu daca il pot da in judecata.
Buna ziua,

Copilul meu a fost fortat sa stea in picioare de catre profesorul de la ora. Consider ca indiferent ce ar fi facut el (faptul ca el a stat o ora in picioare denota ca nu era un copil neascultator, rau intentionat ...) profesorul a comis un abuz fizic si emotial impotriva unui minor. Mi se pare si mai grav ca desi copilul a solicitat pe parcusul orei sa se aseze, dar tot nu a fost lasat.
Am depus o plangere scrisa la liceu, dar nu mi-au lasat impresia ca se vor ocupa la modul serios de acest abuz, probabil este o practica uzuala sau ....

Doresc sa stiu daca il pot actiona in instanta pe domnul profesor.

Multumesc!
Răspuns la discuția Amenda vinieta
Mda, stiu ca se poate verifica, dar daca esti convins ca o ai evident ca nu verifici.
Discuție Amenda vinieta
Hello,

Se pare ca am uitat sa-mi reinoiesc vinieta anul trecut si am primit recent o amenda in valoare de 250 Ron (am vazut-o prin intermediul ghiseul.ro). P.V. nu l-am primit prin posta si nu nici nu am intrat in posesia lui. Totusi cei de la DITL mi-au spus ca ar fi vorbe de amenda pentru lipsa de vinieta si desi P.V. a fost emis in iunie am fost surprins undeva in luna februarie. Am platit amenda. Acum primesc iar un e-mail in care sunt notificat ca am o amenda in valoare de 250 RON si data P.V. fiind in noiembrie.

Se poate face ceva sa nu mai primesc alte amenzi si trebuie neaparat s-o platesc si pe aceasta. Eu mi-am reinoit vinieta pe la sfarsitul lunii mai (cand estima eu ca expira vinieta pe care nu o aveam oricum). Daca as fi primit P.V.-ul mai repede mi-as fi dat seama ca nu am vinieta si as fi cumparat. Nu a fost rea intentie din partea mea.

Multumesc!
Răspuns la discuția Grija parinti
Multumesc pentru timpul acordat!
Răspuns la discuția Grija parinti
dupa cum spuneam pe langa parinte mai sunt si ceilalti copii in fata carora s-a promis acest lucru. Ce doreste sa obtina? Pai sa aiba grija pentru ca pe de o parte asa a promis, pe de alta parte dupa cum spuneam parintele nu se poate intretine singur si nu vorbesc doar din punct de vedere financiar ci pur si simplu nu se poate deplasa sa-si cumpere de mancare de exemplu.