avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda vinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda vinieta

Hello,

Se pare ca am uitat sa-mi reinoiesc vinieta anul trecut si am primit recent o amenda in valoare de 250 Ron (am vazut-o prin intermediul ghiseul.ro). P.V. nu l-am primit prin posta si nu nici nu am intrat in posesia lui. Totusi cei de la DITL mi-au spus ca ar fi vorbe de amenda pentru lipsa de vinieta si desi P.V. a fost emis in iunie am fost surprins undeva in luna februarie. Am platit amenda. Acum primesc iar un e-mail in care sunt notificat ca am o amenda in valoare de 250 RON si data P.V. fiind in noiembrie.

Se poate face ceva sa nu mai primesc alte amenzi si trebuie neaparat s-o platesc si pe aceasta. Eu mi-am reinoit vinieta pe la sfarsitul lunii mai (cand estima eu ca expira vinieta pe care nu o aveam oricum). Daca as fi primit P.V.-ul mai repede mi-as fi dat seama ca nu am vinieta si as fi cumparat. Nu a fost rea intentie din partea mea.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alexandru23 , utilizator 00:44, 8 Noiembrie 2017
Pentru a nu mai primi amenzi unica solutie este ca anterior deplasarii in zone unde este necesara rovinieta sa va asigurati ca detineti documentul in vigoare
Puteti verifica pe siteul autoritatii daca rovinieta dv este valabila
Mda, stiu ca se poate verifica, dar daca esti convins ca o ai evident ca nu verifici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plată amendă efectuată prin ghiseul.ro, dar neînregistrată google.chrome google.chrome Buna seara, Am fost amendat cu 5000 de lei pentr rerespectarea ordonantei militare, nu am semnat PV. de fapt nici nu mi-au adus la cunostinta ca voi fi ... (vezi toată discuția)
Amenzi sau amenda lipsa rovinieta vdingo11 vdingo11 Buna seara. Din luna martie (10 martie) pana in prezent am circulat fara rovinieta (am uitat sa o mai platesc). Pe 10 august am primit un proces verbal prin ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta primita dupa 6 luni de la savarsirea faptei radw radw Buna ziua. Astazi am primit acasa o amenda pentru faptul ca am circulat fara rovinieta pe drumurile publice(Autostrada A1, Km 74+400) in data de ... (vezi toată discuția)